24.5.13

Τήν "Ψάρεψαν" ηλεκτρονικά και της έφαγαν 11.000 ευρώ !!!

Θύμα μιας καλά στημένης απάτης έπεσε μία γυναίκα από τη Σητεία που έχασε 11.000 ευρώ πέφτοντας στην παγίδα επαγγελματιών απατεώνων. 
Σύμφωνα με την καταγγελία η γυναίκα δέχτηκε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) σύμφωνα με το οποίο γινόταν κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας που είχε αφήσει συγγενής της που ζούσε στην Ισπανία και είχε μόλις πριν λίγο καιρό αποβιώσει.

Στο e-mail οι επιτήδειοι ανέφεραν, σύμφωνα με το prismanews.gr, ότι η περιουσία άγγιζε τα 6 εκατομμύρια ευρώ που βρισκόταν σε λογαριασμούς Ισπανικών τραπεζών. Είχαν μάλιστα στείλει αντίγραφα των λογαριασμών καθώς και τους κωδικούς των λογαριασμών που περιείχαν τα εν λόγω ποσά.

Η γυναίκα βλέποντας όλα αυτά πείστηκε και απέστειλε τα στοιχεία της προκειμένου -όπως της είχαν πει- να ξεκινήσει η διαδικασία της μεταβίβασης της περιουσίας.

Μετά από αρκετά e-mail και επικοινωνία οι επιτήδειοι της ζήτησαν να καταβάλει το ποσό των 11.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι υπηρεσίες που ενεπλάκησαν και να ολοκληρωθεί και το τελευταίο στάδιο της μεταβίβασης των χρημάτων. Έτσι και έγινε μόνο που μόλις πήραν τα λεφτά οι επιτήδειοι η επικοινωνία διακόπηκε και φυσικά τα χρήματα δεν μεταβιβάστηκαν ποτέ στην γυναίκα από τη Σητεία που αντιλήφθηκε ότι πρόκειται περί απάτης. Η γυναίκα ενημέρωσε το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διερευνά την υπόθεση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου