30.5.13

Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 13χρονης από τα Σπάτα

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες των αστυνομικών αρχών της Καβάλας για τον εντοπισμό της 13χρονης ανήλικης που αναζητείται στην ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου, μαζί με έναν 23χρονο άντρα.
 Η πρωινή έρευνα, που έγινε με τη συνδρομή και του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν απέδωσε, ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές εμφανίζονται πεπεισμένες πως είναι θέμα ωρών να τους εντοπίσουν. Η 13χρονη και ο 23χρονος άντρας, που ζει στην περιοχή της Καβάλας, φέρεται να διατηρούσαν κρυφό δεσμό τα δυο τελευταία χρόνια και να επικοινωνούσαν μέσω του facebook. H 13χρονη εγκατέλειψε το σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού, στην Αθήνα, όπου διέμενε και με λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ ταξίδεψε μέχρι την Καβάλα προκειμένου να συναντήσει τον 23χρονο άντρα.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους σταμάτησαν πριν από μια ώρα και θα συνεχιστούν αύριο, με τη συνδρομή μεγαλύτερης αστυνομικής δύναμης.

Στο μεταξύ δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία, μετά από εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 23χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για αρπαγή της ανήλικης από τα Σπάτα. Πρόκειται για τον Marjon Ajaji του Fatmir και της Razie, που γεννήθηκε στις 25-03-1990 στην Αλβανία, προσωρινά κάτοικος Λουτρών Ελευθερούπολης Καβάλας. 

Την περασμένη Κυριακή, κατά τις βραδινές ώρες, η γιαγιά της ανήλικης κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων ότι η 13χρονη εγγονή της αποχώρησε από την οικία, όπου διέμεναν μαζί. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα, διατηρούσε συχνή επαφή με την ανήλικη, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (facebook), ενέχεται στην αρπαγή της.

Από τη Δευτέρα διενεργούνται εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί της ίδιας ημέρας η ανήλικη βρισκόταν μαζί με τον 23χρονο δράστη σε αγροικία, όπου ο ίδιος διέμενε προσωρινά, σε αγροτική περιοχή στα Λουτρά Ελευθερούπολης του δήμου Παγγαίου. Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της 'Αμεσης Δράσης (100) ή τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές, καθώς και στους αριθμούς 210- 6411111, 210-6875200 και 210-6476370 αν έχουν οποιαδήποτε σχετική πληροφορία.

Η δημοσιοποίηση έχει χρονική διάρκεια έξι μηνών, έγινε σύμφωνα με σχετική εισαγγελική διάταξη, και αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και στη διερεύνηση της συμμετοχής του δράστη σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Οι φωτογραφίες της ανήλικης έχουν δοθεί με τη συναίνεση των οικείων, για αναζητήσεις, στο Amber Alert, το οποίο και έχει ενεργοποιηθεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου