22.5.13

ΔΕΙΤΕ τα αποτελέσματα του προγράμματος για άνεργους νέους έως 29 ετών !

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr του υπουργείου Εργασίας, τα αποτελέσματα της δράσης, «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών». 
«Πετύχαμε μέσα στις πολύ δύσκολες συγκυρίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της κρίσης, να τονώσουμε το ενδιαφέρον τους για αναζήτηση μίας ευκαιρίας απασχόλησης βάση των προσωπικών τους επιλογών. Με το πρόγραμμα αυτό δίνουμε στους νέους, ένα πρώτο βήμα εισόδου στην αγορά εργασίας». Στη δήλωση αυτή προέβη μετά την ολοκλήρωση της πρώτης από τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις του υπουργείου για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. (Επιλέξτε το link στο τέλος του άρθρου για να δείτε τα αποτελέσματα).

«Με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (voucher) βάζουμε τέλος σε παλαιότερες πρακτικές «προσέλκυσης» των ανέργων με πελατειακό τρόπο. Μέσω του πληροφοριακού συστήματος που διέτρεξε όλη τη δράση, από την ανακοίνωση της πρόσκλησης, έως τις αιτήσεις και την έκδοση των αποτελεσμάτων, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, κατορθώσαμε να χτίσουμε ένα καινοτόμο, αυτοματοποιημένο και αντικειμενικό σύστημα επιλογής ωφελουμένων», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.
Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν, μόλις 24 ώρες μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και 'Αλλων Πόρων 'Αννα Δαλλαπόρτα, ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έφτασε τις 76.276 και για τους αποφοίτους Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης τις 50.244.

Συνολικά υποβλήθηκαν 126.520 αιτήσεις, ενώ η μοριοδότηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων, έγινε μέσω πληροφοριακού συστήματος, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Οι περισσότερες αιτήσεις, υποβλήθηκαν στην περιφέρεια Αττικής. Ακολουθούν οι περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας, ενώ τελευταία σε αριθμό αιτήσεων είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».
Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν 35.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών και αφορά, τόσο σε θεωρητική κατάρτιση, όσο και σε πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Δείτε τα αποτελέσματα του προγράμματος «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», επιλέγοντας το παρακάτω link:

 
Τα αποτελέσματα της πρόσκλησης ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου