25.5.13

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - 2η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Καλαμάτας !

Απόψε στις 20.30 τα εγκαίνια 
 Γιορτή χαράς και ψυχαγωγίας, με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, αλλά και με επιστημονική ενημέρωση και παροχή συμβουλών σε θέματα ανθοκομίας και φροντίδας κήπου, θα αποτελέσει η 2η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας / 2013, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της σήμερα Σάββατο 25 Μαΐου, στις 20.30. 
Στην Έκθεση θα μετάσχουν πάνω από 10 φυτωριούχοι, όπως και ανθοπώλες, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει άνθη και φυτά, ενώ θα παρασχεθεί ενημέρωση για την οικολογική διαχείριση των υπολειμμάτων φροντίδας του κήπου, στο πλαίσιο της προσπάθειας διάδοσης της κομποστοποίησης που καταβάλλει ο Δήμος σε συνεργασία με το Re:think Project και άλλους φορείς. 
 Τη 2η Ανθοκομική Έκθεση θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της Κ.Ε. «Φάρις», από το Δημοτικό Ωδείο, το Εικαστικό Εργαστήριο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., καθώς και από άλλους φορείς της Καλαμάτας, μεταξύ των οποίων ο Πολιτιστικός Σύλλογος των σπουδαστών του ΑΤΕΙ. Τα πρωινά, θα διενεργούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως και βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια, για μαθητές σχολείων. 
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα εργαστήρια, θα διενεργήσουν οι Διευθύνσεις Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας, η εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα Re:think Project, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, η Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Μεσσηνίας.
Στην Έκθεση θα μετάσχει και το ΑΤΕΙ Καλαμάτας, με ειδικό επιστήμονα ομιλητή που θα μιλήσει για τα αρωματικά φυτά της Μεσογείου στην κηποτεχνία. 
Θα είναι η πρώτη σχετική δράση στο πλαίσιο συνεργασίας του Ιδρύματος με το Δήμο, που περιλαμβάνει την αναβάθμιση των καλλιεργειών της περιοχής μας και τη διενέργεια μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε δημοτικά κτήρια. Επίσης, το ΑΤΕΙ θα έχει δικό του περίπτερο στην Έκθεση, στο οποίο θα παρουσιαστεί υδροπονική καλλιέργεια, μία νεωτερική μέθοδος στο πλαίσιο της οποίας τα φυτά αναπτύσσονται χωρίς την παρουσία εδάφους.
Η Έκθεση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και θα διαρκέσει 9 ημέρες, μέχρι τις 2 Ιουνίου. 
 
ΔΕΙΤΕ  το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου