31.5.13

«Τα Μυστήρια του Νείλου» επανέρχονται στο Πλανητάριο από τις 5 Ιουνίου

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το 2011 και ύστερα από συνεχή αιτήματα του κοινού, το Ίδρυμα Ευγενίδου αποφάσισε, ότι η ταινία θόλου «Τα μυστήρια του Νείλου» θα προβάλλεται και πάλι στο Πλανητάριο από την Τετάρτη 5 Ιουνίου και καθ' όλη την καλοκαιρινή περίοδο. 
Έτσι, μικροί και μεγάλοι για άλλη μια φορά θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν εικονικά ως την Αφρικανική ήπειρο σε μια περιπετειώδη αποστολή στον πιο μεγάλο και πιο επικίνδυνο ποταμό του πλανήτη μας, τον Γαλάζιο Νείλο.
«Τα μυστήρια του Νείλου» είναι μια πρωτότυπη περιπέτεια παραγωγής της Οrbita Max και της MacGillivray Freeman Films, που μεταφέρει τους θεατές από την Αιθιοπία, την λίμνη Τάνα και το Σουδάν ως την Αίγυπτο και την Μεσόγειο. Η ταινία παρακολουθεί για 114 ημέρες μια πραγματική εξερευνητική αποστολή, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με διάφορες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να διανύσει τα 3.250 μίλια του ποταμού και να γίνει η πρώτη αποστολή στην ιστορία που κατόρθωσε να διασχίσει κατά μήκος όλο τον Γαλάζιο Νείλο, από τις πηγές του ως τη θάλασσα.
Για την επιτυχημένη αυτή αποστολή οι εξερευνητές Μπράουν και Σκατούρο έλαβαν το 2005 το βραβείο «Αποστολή της Χρονιάς» κατά την διάρκεια της ετήσιας τελετής των βραβείων «Έβερεστ», που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των ΗΠΑ.
Οι προβολές στο Πλανητάριο θα γίνονται από Τετάρτη έως Κυριακή και ώρα 18:30.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου