27.5.13

Πέθανε σε ηλικία 61 ετών από καρκίνο του μαστού η θεία της Αντζελίνα Ζολί

Η θεία της Αντζελίνα Ζολί πέθανε χθες Κυριακή από καρκίνο του μαστού, ανακοίνωσε εκπρόσωπος νοσοκομείου της Καλιφόρνιας, σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου η ηθοποιός δημοσιοποίησε την επιλογή της να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή όταν έμαθε ότι είχε πιθανότητες 87% να προσβληθεί από καρκίνο του μαστού και 50% από καρκίνο των ωοθηκών εξαιτίας μίας κληρονομικής γενετικής μετάλλαξης.
Η Ντέμπι Μάρτιν, νεότερη αδελφή της μητέρας της Ζολί, πέθανε σε ηλικία 61 ετών στο Ιατρικό Κέντρο Παλομάρ στο Εσκοντίντο κοντά στο Σαν Ντιέγκο. Ο σύζυγός της Ρον Μάρτιν δήλωσε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ότι η σύζυγός του έφερε το ίδιο μεταλλαγμένο γονίδιο, το BRCA1, με την ηθοποιό.

Στις 14 Μαϊου, η βραβευμένη με Όσκαρ Ζολί αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή, με επιστολή της στους Νιού Γιορκ Τάιμς, λέγοντας ότι η προσωπική της ιστορία μπορεί να εμπνεύσει και άλλες γυναίκες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Η μητέρα της ηθοποιού, Μαρσελίν Μπερτράντ, πέθανε το 2007 από καρκίνο του μαστού σε ηλικία 56 ετών.

Η 37χρονη Ζολί είναι αρραβωνιασμένη με τον ηθοποιό Μπραντ Πιτ. Όπως έγραψε στην επιστολή της, υποβλήθηκε στην επέμβαση εν μέρει για να καθησυχάσει τα έξι παιδιά της ότι δεν θα πεθάνει νέα από καρκίνο όπως η μητέρα της.

"Μιλάμε συχνά για την 'μαμά της μαμάς' και συνειδητοποιώ ότι προσπαθώ να εξηγήσω την ασθένεια που την πήρε από κοντά μας. Με έχουν ρωτήσει αρκετές φορές αν θα συμβεί το ίδιο και σε μένα. Πάντα τους λέω να μην ανησυχούν, αλλά η αλήθεια είναι ότι φέρω ένα ελλαττωματικό γονίδιο", έγραψε η Ζολί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου