31.5.13

ΤΑΞΙ - Νέες ρυθμίσεις και ....νέες ποινές !!!

Οι ρυθμίσεις και οι ποινές που ανακοίνωσε το Υπουργείο !
20.000 ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ «ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ» ΤΑΞΙΜΕΤΡΑ 
Αλλαγές στις χρεώσεις για ξεναγήσεις τουριστών σε αστικά κέντρα που θα ξεκινήσουν να ισχύουν από την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, καθώς όπως είπε μέχρι τώρα οι ξεναγήσεις γίνονταν δίχως περιορισμούς με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Οι επαγγελματίες του κλάδου θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το ταξίμετρο για τα πρώτα 20 λεπτά ενώ για κάθε επιπλέον ώρα οι χρεώσεις δεν θα υπερβαίνουν τα 25 ευρώ.
Ακόμη, με αγορανομική διάταξη αλλάζουν και οι ποινές για «πειραγμένα» ταξίμετρα, καθώς από έρευνες της αστυνομίας προκύπτει ότι μεγάλο ποσοστό ταξίμετρων, που αγγίζει το 50%, παρουσιάζουν αλλοιώσεις.
Με τη διάταξη επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για αισχροκέρδεια, ενώ για εκείνους που εμπορεύονται και κατασκευάζουν ταξίμετρα προβλέπεται αφαίρεση αδείας και πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά το ποινικό σκέλος για εκείνους που συλλαμβάνονται με αλοιωμένα ταξίμετρα, αυτό παραμένει αμετάβλητο με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να προβλέπει 150 ευρώ πρόστιμο και έως και 3 μήνες φυλάκιση.
Με τις νέες διατάξεις ρυθμίζονται και δυσλειτουργίες όπως η ανάκληση αδείας για ταξί που βρίσκονται σε ακινησία. Με το ισχύον καθεστώς τα ταξί που είναι σε ακινησία για τρεις μήνες, χάνουν την άδειά τους. Το χρονικό περιθώριο πλέον αυξάνεται στο ένα έτος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου