2.5.13

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά για το Πάσχα


Οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα, μέσα από την κορύφωση του Θείου Δράματος και  την Ανάσταση, εκπέμπουν μηνύματα διαχρονικής σημασίας, μα ταυτόχρονα τόσο επίκαιρα  για το σύγχρονο άνθρωπο.

Μέσα από τα πάθη του Θεανθρώπου προβάλλεται η αξία της καρτερικότητας, της αντοχής, της πίστης σε ένα σκοπό, η αναμονή της Ανάστασης. Αυτή σηματοδοτεί τη νίκη κατά του Θανάτου και της Φθοράς και είναι το πλέον αισιόδοξο μήνυμα σε όλες τις εποχές για την ανθρωπότητα, επιβεβαιώνοντας τη ματαιότητα του εφήμερου και επικροτώντας τον αιώνιο θρίαμβο του δικαίου έναντι του αδίκου.

Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, η βαθιά οικονομική κρίση  έχει βυθίσει την ελληνική κοινωνία σε μια περίσκεψη, σε ένα αδιέξοδο, σε μια ακούσια αδράνεια  και ο κίνδυνος της κοινωνικής αποτελμάτωσης ελλοχεύει. Για αυτό, η Ανάσταση του Κυρίου αποτελεί ένα φάρο φωτεινό, που δίνει υπομονή και δύναμη στο σκληρό αγώνα της ζωής και ενδυναμώνει   την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό εξαρτάται από όλους μας. Διαπνεόμενοι από πνεύμα συνεργασίας, ομόνοιας και αλληλοβοήθειας ,κάνοντας όλοι την αυτοκριτική μας, οφείλουμε να εργαστούμε από κοινού με πνεύμα αισιοδοξίας και όχι πεσιμισμού,  για την ευόδωση της  αναπτυξιακής μας προοπτικής.

Η ανάπτυξη αποτελεί τη βασική στόχευση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για ολόκληρη τη χώρα και πρέπει να την κατακτήσουμε χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πολλή δουλειά και επιμονή, αν θέλουμε να αναστήσουμε αυτή τη χώρα. Το οφείλουμε στους νέους μας, μα και στους ίδιους μας τους εαυτούς. Το οφείλουμε στην Ελλάδα.

Εύχομαι το Αναστάσιμο Φως να φωτίζει την ψυχή και το νου μας, δίνοντάς μας δύναμη και προοπτική για το μέλλον.



Καλή Ανάσταση!

                                                                        Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ





                                                                        ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου