22.5.13

Γερμανός μετεωρολόγος: Βροχερό όλο το καλοκαίρι που έρχεται στην Ελλάδα!

Ενα καλοκαίρι διαφορετικό από τα άλλα θα είναι το προσεχές, σύμφωνα με το γερμανό μετεωρολόγο Ντομινίκ Γιουνγκ που προβλέπει πως θα σημειωθούν αρκετές βροχοπτώσεις στις χώρες της νότιας Ευρώπης .
Ο Γιουνγκ χρησιμοποίησε ένα αμερικανικό μοντέλο μακροπρόθεσμης πρόγνωσης του καιρού και κατέληξε στο αποτέλεσμα, ότι το νοτιοευρωπαϊκό τόξο από την Πορτογαλία έως την Ελλάδα θα βιώσει εφέτος ένα αρκετά υγρό καλοκαιρινό τρίμηνο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.wetter.net.
Το συμπέρασμα του γερμανού μετεωρολόγου δεν σημαίνει ότι θα βρέχει συνεχώς, αλλά ότι θα είναι υψηλότερη η πιθανότητα βροχής σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Ο Γιουνγκ προβλέπει επίσης απολύτως κανονικές θερμοκρασίες για τις νοτιοευρωπαϊκές χώρες, αντικρούοντας έτσι και τις προβλέψεις για καύσωνα αλλά και τα συμπεράσματα των δικών μας μετεωρολόγων για «καυτό» τρίμηνο.
Η Γερμανική Υπηρεσία Πρόγνωσης Καιρού DWD απέφυγε πάντως να κάνει κάποια μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο «ισοδυναμεί με ζαριά». Ο εκπρόσωπός της Τόμας Ρούπερτ θεωρεί πολύ δύσκολες και όχι επιστημονικά τεκμηριωμένες τις μετεωρολογικές προβλέψεις για όλο το καλοκαίρι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου