30.5.13

Η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για την παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Εστάλη σήμερα στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, από το υπουργείο Εσωτερικών, η εγκύκλιος για την εξαμηνιαία παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (μέχρι τις 30/9/2013), που είχε αποφασιστεί σε συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο, πριν δύο μήνες.
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι για την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού του προγράμματος δεν απαιτείται προηγουμένως έγκριση της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, ούτε η προβλεπόμενη από τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 1 του ν.4038/2012, δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επειδή η παράταση είναι εκ του νόμου υποχρεωτική.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, για έξι μήνες παρατείνονται και οι συμβάσεις των εργαζομένων, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα που υλοποιούν το παραπάνω πρόγραμμα, έως την ανάπτυξη του προγράμματος κατ' οίκον φροντίδας συνταξιούχων του υπουργείου Εργασίας, κατ' εφαρμογή του άρθρου 138 του ν.4052/2012, μέσω του οποίου εκπληρώνεται η υποχρέωση της χώρας προς την ΕΕ για την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών σε πάγια βάση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου