10.5.13

Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο !

Ένα άτομο προσήχθη ενώ άλλα δύο άτομα καταζητούνται μετά από έρευνα της εισαγγελίας Άγκυρας σχετικά με καταγγελία περί προετοιμασίας απόπειρας δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις 29 Μαΐου, κατά την 560ή επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με την πληροφορία που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, έχει προσαχθεί ο «Σερντάρ Α. μετά από επιστολή καταγγελίας που έλαβε η εισαγγελία της Καισάρειας. Την έρευνα διενεργεί η εισαγγελίας της Άγκυρας.

Στην επιστολή αναφερόταν ότι οι τρεις που εμπλέκονται στην υπόθεση πήγαν στην Κωνσταντινούπολη για την προετοιμασία της απόπειρας.

Σύμφωνα με την είδηση, ο Σερντάρ Α. κατά την ανάκρισή του από την εισαγγελία της Καισάρειας απέρριψε την κατηγορία, λέγοντας ότι επισκέφθηκε στην Κωνσταντινούπολη τους συγγενείς του. Στη συνέχεια η εισαγγελία της Καισάρειας παρέπεμψε το θέμα σε αυτήν της Άγκυρας.

Σύμφωνα με έκθεση που ετοίμασε η Ασφάλεια μετά από αίτημα της εισαγγελίας, το 2008 υπήρχε άλλη μία επιστολή καταγγελίας σχετικά με τον Σερντάρ Α., επίσης περί απόπειρας δολοφονίας του Βαρθολομαίου, η οποία είχε σταλεί στην εισαγγελία Κωνσταντινούπολης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου