11.5.13

Πολυνίκης και ...«πρωτάρης» διεκδικούν το Κύπελλο Ελλάδας !

Ο 71ος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας διεξάγεται απόψε στο ΟΑΚΑ, όπου ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το νταμπλ και το 26ο τρόπαιο της ιστορίας του, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης τον παρθενικό του τίτλο στην πρώτη του συμμετοχή. 
Το μεγάλο παιχνίδι θα αρχίσει στις 20:30 και θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1 και το OTEsport1 HD.

Η «μάχη» της εξέδρας
Ως τυπικά γηπεδούχος αναφέρεται ο Αστέρας, ωστόσο στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου αναμένεται να κυριαρχήσει το ερυθρόλευκο χρώμα, αφού στο γήπεδο θα βρεθούν περίπου 43.000 οπαδοί του Ολυμπιακού και σχεδόν 12.000 του Αστέρα.

Είπαν για τον τελικό

Στον Ολυμπιακό, που θα διεκδικήσει το 16ο νταμπλ της ιστορίας του και 6ο την τελευταία 8ετία, η αισιοδοξία για την κατάκτηση του τίτλου είναι διάχυτη, με τον Μίτσελ, πάντως, να προειδοποιεί τους παίκτες του στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Όποιος νομίζει ότι θα κερδίσουμε με την ταμπέλα του φαβορί, την ιστορία και το όνομα, κάνει λάθος. Είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε το Κύπελλο». Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε: «Θέλουμε το νταμπλ και για μας και για τον κόσμο, γιατί δεν παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο στη διάρκεια της χρονιάς. Τώρα, όμως, δεν είναι ώρα να κοιτάξουμε το θέαμα. Κοιτάμε μόνο το Κύπελλο». Από πλευράς Αστέρα, ο Σάκης Τσιώλης είπε για τη μεγάλη πρόκληση στην ιστορία της ομάδας του: «Αυτή είναι η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Αστέρα. Στο τέλος του παιχνιδιού μακάρι να είμαστε νικητές και ευχαριστημένοι». Ο αρχηγός του Αστέρα, Σάββας Τσαμπούρης, τόνισε: «Είναι μια σημαντική και ιστορική στιγμή για το σύλλογο. Είμαστε η πρώτη ομάδα της Πελοποννήσου που το καταφέρνει. Ήρθαμε για να κατακτήσουμε το Κύπελλο, να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας».

Οι πιθανές 11άδες

Η απουσία του ανέτοιμου Αβραάμ Παπαδόπουλου "πονοκεφαλιάζει" τον Μίτσελ, ο οποίος φαίνεται να δίνει προβάδισμα στον Μασάντο, έναντι των Γκρέκο και Ιμπαγάσα για την τρίτη θέση στα χαφ, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Στον Αστέρα, ο Τσιώλης έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους και θα κληθεί να αποφασίσει για τον "άσο" ανάμεσα στους Φούλοπ ή Γεωργακόπουλο και για τον παρτενέρ του Σανκαρέ στην άμυνα, με τους Μπαρτολίνι, Κουρμπέλη να έχουν ίσες πιθανότητες να ξεκινήσουν. Πιθανές 11άδες:
Ολυμπιακός: Κάρολ, Μοντέστο, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο (Γκρέκο), Φουστέρ, Αμπντούν, Μήτρογλου.
Αστέρας: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Ουσέρο, Κοντοές, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Περόνε.

Κίνητρα...

Αν για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση του 26ου Κυπέλλου σηματοδοτεί το 16ο νταμπλ στην ιστορία του, χωρίς να διαφοροποιείται η ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας, η οποία τη νέα αγωνιστική χρονιά θα μετάσχει απευθείας στους ομίλους του Champions League, για τον φιναλίστ Αστέρα Τρίπολης τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι Αρκάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στη Europa League και θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τη θέση τους μέσω των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκα (αρχίζουν την προσεχή Τετάρτη, 15 Μαΐου). Αν όμως στεφθούν κυπελλούχοι απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ, τότε θα έχουν ασφαλώς καλύτερη τύχη, δίνοντας μόνο έναν προκριματικό γύρο στη Europa League (πλέι-οφ), οπότε στο μίνι-πρωτάθλημα στόχος της ομάδας του Σάκη Τσιώλη θα είναι η πρωτιά που οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League!

Λίγη ιστορία

Πολυνίκης του θεσμού είναι ο Ολυμπιακός, με 25 Κύπελλα σε 37 συμμετοχές σε τελικούς. Τα υπόλοιπα 45 Κύπελλα έχουν κατακτήσει: Παναθηναϊκός 17 (σε 28 τελικούς), ΑΕΚ 14 (σε 21), ΠΑΟΚ 4 (σε 16), Πανιώνιος 2 (σε 6), Λάρισα 2 (σε 4), 'Αρης 1 (σε 9), Ηρακλής 1 (σε 5), ΟΦΗ 1 (σε 2), Εθνικός 1 (σε 1) και Καστοριά 1 (σε 1). Στον περσινό τελικό, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ατρομήτου 2-1 στην παράταση (κ.α. 1-1).

Ο διαιτητής

Ο Θανάσης Γιάχος από το σύνδεσμο διαιτητών Χίου θα διευθύνει τον αποψινό τελικό, με βοηθούς τους Σαραϊδάρη (Μακεδονίας) και Καρατζίκα (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Σπάθας (Πειραιάς). Επιπρόσθετοι διαιτητές ορίστηκαν οι Τριτσώνης (α') και Μάνταλος (β') από την Αθήνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου