20.5.13

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – Το βράδυ πέφτουν οι Μάσκες για το ΠΟΠ Καλαμάτας !

Γράφει ο Κάλχας
Θα εμφανιστούν σήμερα Αλευράς –Νικολάκου ;
Με ενδιαφέρον αναμένει ο Μεσσήνιος πολίτης την βραδινή συζήτηση  για την ανάκληση της ΠΟΝΗΡΗΣ  επιστολής ( ένσταση ) του εξαγωγικού τμήματος του Επιμελητηρίου  ( δηλ. ο κος Γυφτέας ) , με την οποία ζητά να αποσυρθεί ο "φάκελος", ώστε να ξανά υποβληθεί με την ...απαγόρευση της τυποποίησης εκτός νομού.
Αν τελικά δεν ανακληθεί η επίμαχη επιστολή η επέκταση της ονομασίας Λάδι ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλη την Μεσσηνία  θα παραμείνει σε ισχύ το σημερινό καθεστώς ,ενώ για να ξαναφτάσει ο φάκελος στο σημείο που βρίσκεται σήμερα θα περάσουν ….Είκοσι χρόνια.
Δηλαδή:
• Θα τυποποιούνται τα ΠΟΠ Καλαμάτας παντού. Εντός και εκτός νομού!
• Θα τυποποιούνται ποσότητες περίπου,15.000-20.000 τόννων με ένδειξη ΠΟΠ, ενω η επαρχία Καλαμάτας παράγει 11.000 τόνους στα ….χαρτιά  ενώ η πραγματική παραγωγή σύμφωνα με την πιάτσα δεν υπερβαίνει τις 6.000 τόνους !
Είναι φανερό, πως το σημερινό καθεστώς ευνοεί ένα – δύο  τυποποιητές της Καλαμάτας. αφου η ΕΑΣ Μεσσηνίας  έχει βγεί εκτός αγορών!      

ΥΓ …. 
Μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει  σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση των μηνύσεων που είχε  καταθέσει πρίν 5-6 χρόνια ο τότε αρμόδιος Αντινομάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος για τις αθρόες εισαγωγές ….ηλιέλαιου  από την Ουκρανία το οποίο βρέθηκε  σε αποθήκες γνωστών λαδέμπορων της Μεσσηνίας και  αυτοί οι τόνοι ηλιέλαιου …που κατέληξαν !!!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου