16.5.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ -«Γιορτές Μαθητικής Δημιουργίας» !

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 οι «Γιορτές Μαθητικής Δημιουργίας» στην Καλαμάτα, την Κυπαρισσία και σε πολλά ακόμη Γυμνάσια και Λύκεια της Μεσσηνίας.
Οι «Γιορτές Μαθητικής Δημιουργίας» αποτελούν την επισφράγιση των κόπων μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς, αφού σε αυτές παρουσιάστηκαν από τους υπεύθυνους καθηγητές και τους συμμετέχοντες μαθητές τα αποτελέσματα από την υλοποίηση των προγραμμάτων (περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και αγωγής υγείας) που έλαβαν χώρα από την αρχή του σχολικού έτους έως τη λήξη του. Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν 85 τέτοια προγράμματα από 200 και πλέον εκπαιδευτικούς και πάνω από 2.000 μαθητές και μαθήτριες στη Μεσσηνία.

     Εφέτος ιδιαίτερα, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων έλαβε την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις αυτές σε κεντρικό επίπεδο και όχι μόνο σε ενδοσχολικό, όπως ακριβώς συνέβαινε παλαιότερα. Τα περισσότερα σχολεία αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία και με ιδιαίτερη προθυμία δήλωσαν συμμετοχή με 52 συνολικά προγράμματα.

     Οι εφετινές «Γιορτές Μαθητικής Δημιουργίας» διεξήχθησαν όσον αφορά την Καλαμάτα στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» σε συνεργασία με την Π.Ε. Μεσσηνίας, ενώ όσον αφορά την Κυπαρισσία, στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου της πόλης.

     Παράλληλα το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, διοργάνωσε τις «Θεατροδράσεις 2013», αναβιώνοντας τις παλαιότερες «Συναντήσεις Μαθητικού Θεάτρου» στις οποίες τα σχολεία της Μεσσηνίας παρουσίασαν μαθητικές θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι δράσεις αυτές ξεκίνησαν από τις 15 Απριλίου (λόγω της συμμετοχής πολλών μαθητών Λυκείων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις) με δύο εξαιρετικές παραστάσεις οι οποίες εντυπωσίασαν το κοινό και συνεχίστηκαν με άλλες τρεις το διήμερο 14 και 15 Μαΐου σε ένα κατάμεστο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. με παραστάσεις υψηλού επιπέδου και αισθητικής.

     Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν στα προγράμματα και τις τελικές εκδηλώσεις, αφιερώνοντας πολύτιμο γι’ αυτούς χρόνο και στις περισσότερες περιπτώσεις και χρήμα, εργαζόμενοι εκτός σχολικών ωραρίων (συχνά Σάββατα και Κυριακές) και με μόνη την ηθική ανταμοιβή.

     Επίσης επιθυμεί να εκφράσει βαθύτατες ευχαριστίες σε μια σειρά από φορείς και πρόσωπα που χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα καθίστατο δυνατή η πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων∙ Αρχικά στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Πλατάρο για την ηθική στήριξη αυτής της προσπάθειας, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλευρά για την προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας για συνεργασία και συνδιοργάνωση των «Γιορτών Μαθητικής Δημιουργίας», τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα και τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου κ. Καρβέλη για τη στήριξη του Γραφείου και των εκδηλώσεων που πραγματοποίησε τη χρονιά που μας πέρασε, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. κ. Ν. Ξανθούλη για την εξαιρετική συνεργασία μέσω των «Θεατροδράσεων», τον Υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας κ. Παναγόπουλο για την άριστη συνεργασία και τις πολύτιμες συμβουλές, τον Υπεύθυνο του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαρρή για την επίσης άριστη συνεργασία και βοήθεια σε κάθε τι που του ζητήθηκε, καθώς και τους Υπεύθυνους του Γραφείου ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. κ. Καρακασιλιώτη και Καναβό για την τεχνική βοήθεια, την εκπαιδευτικό κ. Παπαδημητροπούλου για την παρουσίαση της εκδήλωσης και τον επίσης εκπαιδευτικό κ. Παπαγεωργακόπουλο για την τεχνική υποστήριξη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου