29.5.13

Το ελληνικό σουβλατζίδικο που κάνει θραύση στην Αυστραλία !!!

Ενα από τα πιο πετυχημένα και διαχρονικά εστιατόρια στη Μελβούρνη της Αυστραλίας είναι το ελληνικό σουβλατζίδικο σταλακτίτες (Stalactites), το οποίο συμπληρώνει 35 χρόνια ζωής.

Οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν μετά από τόσα χρόνια ζωής και σερβιρίσματος πως ήρθε η ώρα για ανακαίνιση, η οποία θα κοστίσει ένα εκατομμύριο δολάρια, ποσό εξωφρενικό για τα ελληνικά δεδομένα -για εστιατόρια που σερβίρει σουβλάκια - ωστόσο για το συγκεκριμένο σουβλατζίδικο η κατάσταση είναι διαφορετική.
Οπως αναφέρει και η Espresso πρόκειται για ένα εστιατόριο που βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, στο κέντρο της πόλης, είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο κάθε μέρα προσφέροντας γεύσεις και αρώματα Ελλάδας.

Τα εγκαίνια του έγιναν το 1978 από τους ομογενείς Νώντα και Μαρία Κωνσταντακοπούλου και όνομα «σταλακτίτες» προήλθε από το ταβάνι του καταστήματος, από το οποίο κρέμονται πολλοί μικροί σταλακτίτες.
Στα 35 χρόνια λειτουργίας ή διαφορετικά στα 12.500 μερόνυχτα όπως έχουν υπολογίσει τη δουλειά οι ιδιοκτήτες του, έχουν σερβίρει περισσότερα από 5 εκατομμύρια σουβλάκια, ενώ έχουν κερδίσει σημαντικά βραβεία για την υψηλή ποιότητα των πιάτων τους. 
Συγκεκριμένα το «Stalactites» έχει κερδίσει το Dine Out Award 2003 και Best Greek Restaurant 2008.
iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου