31.5.13

ΠΕΤΑΛΙΔΙ-Εθελοντικό πυροσβεστικό σταθμό εγκαινίασε ο Ν. Δένδιας

Έναν πρότυπο εθελοντικό πυροσβεστικό σταθμό στο Πεταλίδι του δήμου Μεσσήνης, εγκαινίασε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, παρουσία βουλευτών της Μεσσηνίας, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου και πολιτών από το Πεταλίδι και την ευρύτερη περιοχή.
Ο υπουργός στον χαιρετισμό του κατά την τελετή των εγκαινίων, τόνισε πως η χώρα αλλάζει και περνά σε μια νέα φάση. Εξήρε την ίδρυση και λειτουργία εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού και τόνισε πως χωρίς τη βοήθεια των πολιτών δεν μπορούμε να υπερασπίσουμε την πατρίδα, υπογραμμίζοντας έτσι, την σημαντική συμβολή των εθελοντών και την ανάγκη ενεργοποίησης κι ευαισθητοποίησης των πολιτών, για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα πυρκαγιών.
Η αντιμετώπιση των πυρκαγιών ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο κ.
Δένδιας και με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο με τον οποίο συναντήθηκε αργότερα. 

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, εξηγώντας πως δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από αυτά. «Τα παλαιότερα χρόνια, όταν είχαμε φωτιά χτυπούσε η καμπάνα του χωριού κι όλοι συγκεντρώνονταν και έτρεχαν να την σβήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, επισημαίνοντας πως πρέπει οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν ξανά και σ' αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των πολιτών για εθελοντική προσφορά δήλωσε την υποστήριξή του και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας.
Αύριο ο κ. Δένδιας θα προεδρεύσει ευρείας σύσκεψης στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου Καλαμάτας για θέματα ασφάλειας τουριστικών περιοχών και δασοπυρόσβεσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου