19.5.13

Οργή Μ. Γλέζου για την απόφαση διάλυσης των συνιστωσών

Δριμεία ήταν η αντίδραση του Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διαλύσει τις Συνιστώσες του κόμματος και να επιβάλει ενιαία λίστα στην εκλογή των οργάνων του κόμματος.
«Η ενέργεια αυτή είναι και άτοπη και από πλευράς τύπου και ουσίας. Ως προς τον τύπο γιατί έγινε χωρίς καμία έγκριση από συλλογικά όργανα κι ενώ εκκρεμούν οι συνεδριάσεις, κι ως προς την ουσία γιατί προβάλλονται θέσεις που απειλούν με επικίνδυνες εντάσεις και προβλήματα στο εσωτερικό του εγχειρήματος και προκαταβάλουν εξελίξεις» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον κ. Γλέζο και φέρει την υπογραφή των Γ. Θεωνά (ΚΕΔΑ), Στ. Καράμπελα (ΕΔΗΚ), Π. Μαντά (ΔΗΚΚΙ) και Π. Σχίζα (Ριζοσπαστική Οικολογική Αριστερά).
Ο Μανώλης Γλέζος και οι συνυπογράφοντες την ανακοίνωση, ζητούν την «απόρριψη των απαράδεκτων απόψεων που επιβάλλονται άνωθεν» αντιπροτείνοντας να τηρηθεί ό,τι ισχύει χονδρικώς και σήμερα: Διαφορετικές λίστες, απλή αναλογική στην εκλογή των οργάνων και κάθε συνιστώσα να μετέχει στο κόμμα σε μεικτό σχήμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου