29.5.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Αυξήθηκαν δραματικά τα φαινόμενα επαιτείας !!!

 Γράφει ο Μεσσήνιος
ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ;
Μεγάλη αύξηση η οποία καθημερινά επιδεινώνεται παρουσιάζει το φαινόμενο της επαιτείας στην Μεσσηνία.
Η παιδική επαιτεία στο κέντρο  της Καλαμάτας καθώς και σε πολυσύχναστους δρόμους  της πόλης όπως ο πεζόδρομος της Αριστομένους ,η Νέδοντος , η Σιδηροδρομικού  Σταθμού κλπ σε καθημερινή βάση είναι απελπιστική.
Η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη ειδικά στους  ξένους επισκέπτες συγκρίνεται με …. Εικόνες  πόλεων  της Ανατολής .
Ίσως  ένας έλεγχος των μικρών επαιτών  από τις αρμόδιες αρχές αποδείκνυε εάν πραγματικά επαιτούν για βιοποριστικούς λόγους ή αυτά τα δύσμοιρα παιδάκια είναι «θύματα » μιας κερδοφόρας επιχείρησης που έχει στηθεί στην πλάτη τους, από επιτήδειους απατεώνες.
Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στις υπόλοιπες πόλεις της Μεσσηνίας Κυπαρισσία ,Μεσσήνη κλπ  όπως επίσης ανθεί  σε όλη την Μεσσηνία και  η κατ΄ οίκον  επαιτεία.
 Αποτελεί υποχρέωση μιας ( ευνομούμενης ) πολιτείας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία αυτών των παιδιών.
 Η χώρα μας δεσμεύεται νομικά να το πράξει έχοντας υπογράψει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού, η οποία προβλέπει ότι «τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από κάθε μορφής οικονομική εκμετάλλευση (επαιτεία, εκπόρνευση, πορνογραφία, δουλεμπόριο, κ.λπ.)
Ίσως έφθασε η ώρα να "αφυπνισθούν" οι αρμόδιοι !!!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου