26.5.13

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ-Έσπειρε ανέμους,θερίζει Χρυσή Αυγή !

 από Αναγνώστη
H «Χρυσή Αυγή» δεν προέκυψε από το πουθενά.  
Δεν λάτρεψε ξαφνικά τον Αϊχμαν ένας στους δέκα Ελληνες και αν τον ρωτήσεις ποιος ήταν ο Κλάους Μπάρμπι πιθανότατα θα σου απαντήσει ότι υπήρξε ο δημιουργός της κούκλας με την οποία παίζει η κόρη τους. Ούτε το σκορποχώρι των συνόρων εξηγεί τη δημοσκοπική αύξηση του κόμματος που μέχρι χθες είχε ποσοστά μηδέν κόμμα μηδέν και κάτι. 
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στον Αγιο Παντελεήμονα και στην πλατεία Βικτωρίας, συνέβαινε και πριν από πέντε χρόνια, όταν άκουγες «Μιχαλολιάκος» και το μυαλό σου πήγαινε μόνο στον σημερινό δήμαρχο Πειραιά, στέλεχος βήτα εθνικής της Νέας Δημοκρατίας.
Η «Χρυσή Αυγή» υπήρξε δημιούργημα του ανορθολογισμού στον οποίο ενθαρρύνθηκε, αν όχι εκπαιδεύθηκε, ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
 Ενας λαός που ανέκαθεν είχε τάση συνωμοτικής ερμηνείας του κόσμου, που άκουγε με πάθος τον Χριστόδουλο να του φτιάχνει φανταστικούς εχθρούς, σπεύδει να αναζητήσει μεταφυσικές λύσεις για έναν κόσμο που αρνείται να κατανοήσει με όρους ρασιοναλιστικούς. 
Σήμερα, ακόμη χειρότερα, γιατί η κρίση αποδυναμώνει τη λογική. 
Η κάποτε συζήτηση πολυτελείας, για προδότες και αόρατες δυνάμεις που θέλουν να υποδουλώσουν τη χώρα και να ληστέψουν τον εθνικό της πλούτο, σήμερα διεξάγεται μέσα σε περιβάλλον επιβίωσης.
 Με τη δουλειά εξασφαλισμένη, έχεις πιο καθαρό μυαλό και το ξανασκέφτεσαι όταν σου ξεφουρνίζουν το πιο γνωστό παραμύθι του ελληνικού διαδικτύου, ότι κάποτε ο Κίσινγκερ είπε ότι για να εξαφανίσουμε τον ελληνισμό πρέπει να τον αποκόψουμε από την παράδοσή του (ή κάπως έτσι…).
 Και τον πρώιμο Καρατζαφέρη που μιλούσε για λέσχη Μπίλντερμπεργκ και για παγκόσμιες συνωμοσίες, τον έβλεπες λίγο γραφικό.
 Με την ανεργία πάνω από το λαιμό, δεν θέλεις πολύ να πιστέψεις τους Τράγκες. 
Εδώ κάνει πολιτική καριέρα ο Καμμένος. Αρα, όλα μπορούν να συμβούν.
Αλλά έχει και η Αριστερά κολοσσιαία συμβολή στη θύελλα ανορθολογισμού. 
Και στην κουλτούρα της βίας επίσης. Μερικές από τις ευτελέστερες και παράλογες θεωρίες συνωμοσίας που ακούσαμε τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν από τα αριστερά έδρανα του Κοινοβουλίου. Και όταν «νομιμοποιείς» τον παραλογισμό, όλο και κάποιοι θα σου γλιστρήσουν και προς τα δεξιά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου