17.5.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Επιστολή για ΠΟΠ Καλαμάτα απάντηση στο επιμελητήριο !

Απάντηση στην επιστολή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σχετικά με την απόσυρση του αιτήματος επέκτασης ζώνης ΠΟΠ Καλαμάτα 


   Την ώρα που κορυφώνετε η αγωνία των Μεσσήνιων  ελαιοπαραγωγών ελαιοτριβέων τυποποιητών κτλ σχετικά με την εξέταση των ενστάσεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την επέκταση της ΠΟΠ Καλαμάτα στο ελαιόλαδο, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ενώ οι καιροί μας καλούν να δούμε το δάσος, κάποιοι δυστυχώς επιμένουν στην μοναξιά τους να βλέπουν μόνο το δένδρο του οποίου απολαμβάνουν τον ίσκιο του.

  Αναφερόμαστε στην επιστολή που εξέδωσε το επιμελητήριο Μεσσηνίας (απόσυρση αιτήματος επέκτασης ζώνης ΠΟΠ Καλαμάτα και υποβολή νέου ολοκληρωμένου φακέλου) η οποία υπογράφεται μόνο από τον πρόεδρο του εξαγωγικού τμήματος. Η εύλογη ερώτησή μας-για την οποία αναμένουμε απάντηση- προς το επιμελητήριο Μεσσηνίας ,είναι αν συντάσσεται με την άποψη του προέδρου του εξαγωγικού τμήματος.

  Με το πρόσχημα της συσκευασίας εντός της ζώνης ΠΟΠ η οποία με ευθύνη της ΕΑΣΜ δεν συμπεριελήφθη στη μελέτη επέκτασης, το ΄΄Επιμελητήριο΄΄   ζητά να ανακληθεί ο φάκελος και να συνταχθεί νέος υποτίθεται ολοκληρωμένος!

Ενώ λοιπόν βρισκόμαστε στην πηγή έτοιμοι να πιούμε νερό το ΄΄Επιμελητήριο΄΄  με την βαρυσήμαντη επιστολή του ζητά ΄΄να ζήσει ο Μάης για να φάει τριφύλλι΄΄ όπως λέει ο σοφός λαός μας, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σήμαινε επέκταση ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλο το νομό Μεσσηνίας την επόμενη δεκαετία, στην καλύτερη περίπτωση!

Τα συμπεράσματα είναι πλέον σαφή και εύλογα. Από την αρχή κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει καμία επέκταση και έκαναν γι αυτό ότι μπορούσαν, εμφανώς ή αφανώς. Και αφού εξάντλησαν κάθε δυνατότητα εισηγούνται την πλέον ακατανόητη λύση. Να στείλουμε την υπόθεση ΠΟΠ Καλαμάτα στις καλένδες, ή να σπαταλήσουμε μια ακόμα δεκαετία για να έχουμε το πλέον αυτονόητο, Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης για όλο το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο.


Την επιστολή προσυπογράφουν


1.       ΟΠ ΝΗΛΕΑΣ

2.       ΚΑΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ , ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΑΣ –ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΣ

3.       ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

4.       ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ - ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΣ

5.       ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου