27.5.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Σύνδεση πεζοδρόμων Αριστομένους και ιστορικού κέντρου

Άρχισαν σήμερα οι εργασίες!
Εργασίες σύνδεσης του πεζοδρόμου της Αριστομένους με εκείνον της Γερμανού στο ιστορικό κέντρο ξεκίνησαν σήμερα. 
Θα κατασκευαστεί διάβαση πεζών που θα συνδέει τους δύο πεζοδρόμους, χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία κατά την εκτέλεση των εργασιών. 
Οι εργασίες ξεκινούν από τον πυρήνα του έργου και θα παραμείνει διαθέσιμη μία λωρίδα ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας. Στη συνέχεια, θα κατασκευαστούν τα πλευρικά τμήματα.
Στο πλαίσιο των εργασιών, θα υλοποιηθούν έργα διαχείρισης των ομβρίων υδάτων και θα γίνει εγκατάσταση και κατάλληλη διασύνδεση του ηλεκτρολογικού δικτύου. 
Η διάβαση θα αποκατασταθεί με πλάκες και μάρμαρα, υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στις αναπλάσεις της Αριστομένους και της Γερμανού. 
Επίσης, θα φυτευθεί και ένα δέντρο, στη μεσότητα του δρόμου, δεξιά όπως κατευθύνεται κανείς προς βορράν. 
Η διάβαση θα «αποσπά» την προτεραιότητα υπέρ των πεζών. Η έκταση της παρέμβασης θα είναι περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα.
ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Το έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, στην πρώτη από τις οποίες θα κατασκευαστεί το κεντρικό τμήμα της διασταύρωσης και απαιτείται η απαγόρευση στάθμευσης από τον κυκλικό κόμβο της πλατείας 23ης Μαρτίου έως την οδό Νέδοντος και στις δύο πλευρές και η εκτροπή της κυκλοφορίας με την υλοποίηση της κατάλληλης σήμανσης για εργοτάξιο στο μέσον της οδού. 
Στη δεύτερη φάση θα κατασκευαστούν τα πλευρικά τμήματα και απαιτείται και πάλι η απαγόρευση στάθμευσης από τον κυκλικό κόμβο της πλατείας 23ης Μαρτίου έως την οδό Νέδοντος και στις δύο πλευρές και η εκτροπή της κυκλοφορίας με την υλοποίηση της κατάλληλης σήμανσης για εργοτάξιο στο άκρο της οδού.
Σε όλη τη διάρκεια κατασκευής του έργου, δηλαδή από την Δευτέρα 27/5/2013 και για περίπου 1 μήνα ή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, θα πρέπει να απαγορεύεται η στάθμευση, να είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων και η ομαλή και όσο το δυνατόν ανεμπόδιστη κίνηση των διερχόμενων πεζών και των παρόδιων ιδιοκτητών και να εγκατασταθεί κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση, η οποία θα είναι εμφανής και κατανοητή από τους διερχόμενους - ειδικά τη νύχτα, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα πεζών και οχημάτων.
Για την εκτέλεση των εργασιών, οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 27 Μαΐου, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου (περίπου 1 μήνα), είναι οι ακόλουθες:
Α) η απαγόρευση στάθμευσης από τον κυκλικό κόμβο της πλατείας 23ης Μαρτίου έως την οδό Νέδοντος και στις δύο πλευρές,
Β) η εκτροπή της κυκλοφορίας με την υλοποίηση της κατάλληλης σήμανσης για εργοτάξιο στο μέσον (πρώτη φάση) και στο άκρο (δεύτερη φάση) της Οδού Σταδίου.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την εργοταξιακή σήμανση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου