22.5.13

ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΩΣ…ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.

     
Γράφει:
      Ο Αντώνης Αντωνόπουλος
      Δημοσιογράφος – Μέλος ΕΣΗΕΑ
      Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ

Η κόντρα Παναθηναϊκού-Κωνσταντίνου με την Ελληνική Ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΕΠΟ)φαίνεται ότι έχει ήδη οδηγηθεί στα άκρα. Από την μία η μηνυτήρια αναφορά του Βασίλη Κωνσταντίνου ως φυσικού προσώπου που είναι όμως και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κατά του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή, της ηγεσίας της ΚΕΔ Δούρου-Μπριάκου και 10 διαιτητών που σφύριξαν ματς των «Πρασίνων»στο πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται με την διαδικασία των πλέι-οφ. 
Από την άλλη η αντίδραση της ΕΠΟ και των προσώπων που συμπεριλαμβάνονται στην μηνυτήρια αναφορά να απαντήσουν με μηνύσεις και αγωγές κατά του Βασίλη Κωνσταντίνου, αλλά και η απόφαση της ΕΠΟ να διαβιβάσει την μηνυτήρια αναφορά για τα δέοντα σε ΟΥΕΦΑ Και ΦΙΦΑ. 
Ανεξάρτητα από τι υποστηρίζεται από νομικής πλευράς για τις συνταγματικές δυνατότητες ενός πολίτη, θυμίζουμε ότι το ενισχυμένο αυτοδιοίκητο στην Ελλάδα ειδικά μετά τον νόμο Ορφανού που είναι εν ισχύ και σε συνδυασμό με αυτά που προβλέπει ο ΚΑΠ (Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου)από την στιγμή που εφαρμοστεί χωρίς να περιμένει κανείς τι διατίθεται να κάνει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ, ο Βασίλης Κωνσταντίνου εκπίπτει του αξιώματος του ως αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του απαγορεύεται η είσοδος στο γήπεδο (Άρθρο 35 Παράγραφος 2 εδάφιο β του ΚΑΠ)
Επιπλέον κυρώσεις προβλέπονται και για την ομάδα για λογαριασμό της οποίας ενέργησε ο παραβάτης. Άρα ακόμη και στην καλύτερη των περιπτώσεων ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ να θέσουν την υπόθεση στη…διάθεση της ΕΠΟ, και μόνο με την εφαρμογή του ΚΑΠ Παναθηναϊκός και Κωνσταντίνου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις.

Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ.

Η Κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς του Βασίλη Κωνσταντίνου ως φυσικού προσώπου, τον βρίσκει ήδη αντιμέτωπο με ήδη 13 φυσικά πρόσωπα με μηνύσεις και αγωγές. 
Από εκεί και πέρα σύμφωνα με πληροφορίες ο ήδη χρεωμένος Παναθηναϊκός με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, που κινδυνεύει να μην πάρει αδειοδότηση συμμετοχής σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Πρόβλημα που είχε και πέρυσι)αν δεν καταθέσει εγγυητική 15 εκ. ευρώ για την κάλυψη χρεών μέχρι το τέλος του 2013,είναι αντιμέτωπος με μία κατάσταση που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους οπαδούς του. 
Δεν είναι μόνο ορατός ο κίνδυνος να βρεθεί εκτός Ευρώπης και με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά και να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τα οικονομικά του ζητήματα.
Πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος εκχώρησε το δικαίωμα υπογραφής του ως πρόεδρος στον Αντιπρόεδρο Βασίλη Κωνσταντίνου. 
Αυτό σημαίνει ότι ο πρόεδρος Αλαφούζος απαλλάσσεται των όποιων ευθυνών που προκύπτουν από τον εν ισχύ νόμο(Παράδειγμα των όσων διετέλεσαν πρόεδροι στην ΠΑΕ ΑΕΚ) ακόμη και με την προσωπική του περιουσία, την στιγμή που το καράβι πάει στα…βράχια; 
Γιατί σε αυτή την περίπτωση σαφώς ο βετεράνος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού παίρνει πολύ μεγάλο ρίσκο και φυσικά ευθύνες. 
Τώρα πως μπορεί να κρίνουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Αλαφούζο που αρχικώς τους έκανε να πιστέψουν ότι η ομάδα τους θα γινόταν…Μπαρτελόνα, να εκχωρεί την υπογραφή του ως προέδρου στον Αντιπρόεδρο Κωνσταντίνου αυτό θα φανεί στην πορεία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου