19.5.13

Στην Αρχαία Μεσσήνη μαθητές από τη Θεσσαλονίκη

Στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διοργανώθηκε στην Αρχαία Μεσσήνη συμμετείχε το Αριστοτέλειο Κολλέγιο. Το Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού και λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας) από μαθητές και μαθήτριες. 
Ο χαρακτήρας του δεν είναι διαγωνιστικός αλλά ποιοτικά επιλεκτικός και σκοπός του είναι η ουσιαστική και βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και την πολιτιστική του κληρονομιά. 
Για τη θεατρική ομάδα του Αριστοτελείου Κολλεγίου η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης θεωρήθηκε ξεχωριστή ευκαιρία, πόσο μάλλον το γεγονός ότι η παράσταση θα «ανέβαινε» σε πραγματικό αρχαιοελληνικό θέατρο όπως είναι το εξαιρετικά διατηρημένο «Εκκλησιαστήριο».  
Οι μαθητές, ενθουσιασμένοι από τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που αναζήτησαν στην ιστοσελίδα της ΛΗ’ Εφορείας για τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, αποφάσισαν ομόφωνα να ανεβάσουν τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη. 
Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο θεωρεί ιδιαίτερη τιμή και εμπειρία για τους μαθητές του την διάκριση της παράστασης από τους διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, καθώς μόνο αυτό εκπροσώπησε τη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στα έξι σχολεία που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ ήταν και η Royal Academy of Dramatic Art του Λονδίνου με τη θεατρική της ομάδα Bacchanalia.
egnatiapost.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου