23.5.13

ΑΠΟΡΙΑ - Εχει Σητεία …..η Καλαμάτα ;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το   euro-crimes.blogspot.gr


Ανοιχτή απορία του Euro-crimes προς τον υπέρμαχο τυποποίησης του Μεσσηνιακού Ελαιολάδου αποκλειστικά στην Καλαμάτα!


Αγαπητέ κύριε Δ. Γυφτέα

Πρόεδρε του  Εξαγωγικού Τμήματος

Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την αγώνα (μέχρι εσχάτων) που δίνετε για να παραμείνει το δικαίωμα τυποποίησης  του ελαιόλαδου που προμηθεύστε από παραγωγούς σε όλη την Μεσσηνία (εκτός κι αν το διαψεύδετε), σε σάς και μερικούς άλλους συναδέλφους σας βέρους Καλαματιανούς, -όσον αφορά τουλάχιστον την γεωγραφική σας έδρα.

Επισκέφθηκα την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας σας agrovim.gr για να διασταυρώσω αν όντως αυτές είναι οι επίσημες θέσεις σας, η τα ΜΜΕ και τα Blogs της Πελοποννήσου διακινούν πλαστογραφημένες επιστολές προς το αρμόδιο Υπουργείο και Ε.Ε. με σκοπό να σας πλήξουν.

Η πρώτη μου απορία-έκπληξη είναι γιατί...

το Site σας είναι μόνο στην Αγγλική γλώσσα (η  ελληνική είναι απενεργοποιημένη). Απ ότι γνωρίζω πολλά από τα προιόντα σας κυκλοφορούν και σε Ελληνικά Σούπερ Μάρκετ. Γιατί οι  Ελληνόφωνοι καταναλωτές  δεν έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν περισσότερα για το προιόν που αγοράζουν.

Η δεύτερη απορία μου δημιουργήθηκε όταν εντόπισα ανάμεσα στα EXTRA VIRGIN OILS "ILIADA" μια συσκευασία που είναι προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της Κρήτης, και συγκεκριμένα  το Π.Ο.Π. ΣΗΤΙΑΣ.

Το ερωτημά μου είναι αν 
α)το μπουκάλι αυτό τυποποιήθηκε στο Λασίθι  κάτω από το δικό σας Brand name  ILIADA,

η αν β) προμηθεύεστε χύμα ελαιόλαδο από την Σητία,  και το συσκευάζετε  στις δικές σας εγκταστάσεις στην Καλαμάτα.

Στη πρώτη περίπτωση σας βγάζω το καπέλο για το επιχειρηματικό σας δαιμόνιο.

Στην δεύτερη όμως, οι εκτός Καλαμάτας Μεσσήνιοι θα έχουν  το δικαίωμα να ξαποστείλουν θεούς και δαίμονες στο κατώφλι  σας...


Μετά τιμής

Διαχειριστής

Euro-crimes blogspot


Υ.Γ  Newsmessinia

Στο ταξίδι του κου Πρωθυπουργού στην Κίνα  συμμετείχε και εκπρόσωπος  της εταιρείας agrovim για την προώθηση του Μεσσηνιακού ελαιολάαδου στην Κίνα .

ΕΡΩΤΗΜΑ

Α)Με παραγωγή 5.000  τόνων ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας  θα ….καταφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία  να καλύψει  μία αγορά ….ενός Δισεκατομμυρίου ανθρώπων ;

Β) Αν υπάρχει ευαισθησία  μπορεί η συγκεκριμένη εταιρεία να πληροφορήσει την κοινή  γνώμη  πόσες χιλιάδες τόνοι ήταν για το 2012 η εξαγωγική της δραστηριότητα ;

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου