30.5.13

Ολοκληρώθηκε ο ποδηλατικός « Γύρος της Πελοποννήσου» !

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ποδηλατικός άθλος «Ο Γύρος της Πελοποννήσου», στον οποίο σε τέσσερις μέρες 29 εθελοντές ποδηλάτες διήνυσαν περισσότερα από 660 χιλιόμετρα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως ο πολιτισμός και η ασφάλεια στο δρόμο αποτελούν δύο αναπόσπαστες αξίες για τη ζωή μας.
Ο ποδηλατικός άθλος, που ξεκίνησε από το άλσος Θεόγνιδος στα Μέγαρα και κατέληξε στο Ναύπλιο, περνώντας από σημαντικούς πολιτιστικούς σταθμούς της Πελοποννήσου με διεθνή ακτινοβολία, όπως την Πάτρα, την Αρχαία Ολυμπία και τη Σπάρτη, διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με την εταιρεία Icycle στο πλαίσιο της 2ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ και τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του υπουργείου Υγείας, της περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και των δήμων Μεγάρων, Ναυπλιέων και Άργους- Μυκηνών. 

Το σήμα της εκκίνησης του άθλου έδωσε ο δήμαρχος των Μεγάρων, Ιωάννης Μαρινάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του -παρουσία της προέδρου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ), Βασιλικής Δανέλλη - Μυλωνά, καθώς και του παγκόσμιου πρωταθλητή Mountain Bike, Περικλή Ηλία, συνεχάρη την πρόεδρο του Ινστιτούτου για τη διοργάνωση, και τους ποδηλάτες, που συμμετείχαν.

«Συγχαρητήρια γι αυτή την πρωτότυπη πρωτοβουλία που έγινε με σκοπό την οδική μας ασφάλεια. Ελπίζω ο άθλος να είναι η αρχή και να ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλες παρόμοιες διοργανώσεις σε όλους τους νομούς» είπε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου