28.5.13

ΜΕΣΣΗΝΗ – Στα ...δύο το δημοτικό συμβούλιο για τον δρόμο !

-Θετικές αλλαγές  λέει η πλειοψηφία για  το σχέδιο  Αγγελάκα
-Σφοδρή κριτική  από αντιπολίτευση και δημότες ότι ο σχεδιασμός έγινε με βασικό κριτήριο την ικανοποίηση επιχειρηματικών συμφερόντων.
Φωτιά πήρε για μία ακόμα φορά το δημοτικό συμβούλιο Μεσσήνης στην χθεσινοβραδινή του  ειδική συνεδρίαση για τις αλλαγές στην σχεδίαση και χάραξη  του δρόμου Καλαμάτα –Ριζόμυλος  με βάση τις προτάσεις Αγγελάκα .
Η πλειοψηφία έκρινε ως θετικές τις αλλαγές που πρότεινε ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Ενώ  κάτοικοι  που παρακολουθούσαν  την συνεδρίαση κάλεσαν  σε «υψηλούς τόνους » την πλειοψηφία  να επιμείνει στο αίτημα να κατασκευαστεί ανοιχτός όλος ο δρόμος, δηλαδή και το τμήμα από την Ανάληψη μέχρι τον Ριζόμυλο, το οποίο, σύμφωνα με τις προτάσεις του Μανώλη Αγγελάκα, εξακολουθεί να έχει υπερτοπικό χαρακτήρα, σε αντίθεση με το τμήμα από τον Πάμισο μέχρι την Ανάληψη, που έχει χαρακτηριστικά αστικής οδού.
Ο δήμαρχος και όλοι οι σύμβουλοι της παράταξής του που τοποθετήθηκαν, τόνισαν ότι οι αλλαγές στα χαρακτηριστικά του δρόμου έγιναν μετά από μεγάλες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και πως αυτές ικανοποιούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα αιτήματα του Δήμου. Τόνισαν λοιπόν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να ζητήσει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μελέτης, ώστε να γίνει το έργο, δεδομένου ότι υπάρχει διαθέσιμη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, η οποία όμως δεν μπορεί να περιμένει για καιρό.
Απόλυτος ήταν ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης, Χρίστος Χριστόπουλος, που επέμεινε ότι ο δρόμος αυτός θα είναι η ταφόπλακα της Μεσσήνης και κάλεσε τους επαγγελματίες της πόλης και τους κατοίκους να ξεσηκωθούν.
Τόσο ο ίδιος όσο και αρκετοί ακόμη υποστήριξαν ότι η πιο σωστή λύση είναι η βελτίωση της υφιστάμενης εθνικής οδού.
Ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, επέμεινε ότι έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα του Δημοτικού Συμβουλίου σε μεγάλο βαθμό και διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής να αντιδράσει δυναμικά εφόσον δεν τηρηθούν τα συμφωνημένα αλλά και να διεκδικήσει την ικανοποίηση αιτημάτων που ακόμη δεν έχουν ικανοποιηθεί στο σύνολό τους.
kalamatajournal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου