16.5.13

ΠΑΤΡΑ: Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για τον Ογκολογικό Ξενώνα «Ελπίδα» !


Ένα ακόμη σημαντικό βήμα προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του «Ιδρύματος Φιλοξενίας Ογκολογικών Ασθενών 
– Η Ελπίδα» και επιτέλους να αρχίσει ο ξενώνας να δέχεται τους πρώτους ασθενείς, έγινε με την υπογραφή σήμερα της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίου, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, της διοίκησης του Ιδρύματος «Η Ελπίδα» και του Π.Γ.Ν.Π. Πατρών «Παναγία η Βοήθεια».
Ουσιαστικά με τη σύμβαση αυτή προχωρά άμεσα η διάθεση προσωπικού που θα στελεχώσει το Ίδρυμα Φιλοξενίας Ογκολογικών Ασθενών, κάτι που αποτελούσε τροχοπέδη στη λειτουργία του, μοναδικός σκοπός της δημιουργίας του οποίου τόσο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και για ολόκληρη τη χώρα, είναι η διαμονή και η σίτιση ογκολογικών ασθενών και πιθανόν των συνοδών τους, που υποβάλλονται σε θεραπευτική αγωγή σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας.
«Σήμερα δίνουμε ένα μήνυμα στους πολίτες και στην κοινωνία, που δοκιμάζονται σκληρά. Στον άνθρωπο που έχει ανάγκη τη θαλπωρή και τη στήριξη, στον άνθρωπο που πονάει και αναμένει μια αχτίδα φωτός» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας πως «με αυτό τον τρόπο στέλνουμε και ένα μήνυμα αλληλεγγύης. Ένα θετικό μήνυμα προς την κοινωνία πως οι φορείς βρίσκονται δίπλα τους, παρά τα ελάχιστα οικονομικά μέσα που διαθέτουν».
«Αυτή η σύμβαση είναι ο μοναδικός δρόμος για να μπορεί να λειτουργήσει ο Ογκολογικός, ένα έργο για το οποίο έχουν “ματώσει” κάποιοι άνθρωποι προκειμένου να προσφέρει στον πολίτη. Από την ώρα που αναλάβαμε ως αιρετή Περιφέρεια, παρά τις δυσκολίες, κινήσαμε άμεσα όλες τις διαδικασίες και με πολύ μεγάλη αγωνία παρακολουθούσαμε κάθε στιγμή και κάθε φάση και νομίζω πως το αποτέλεσμα θα δικαιώσει όλη αυτή την προσπάθεια» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.
Από την πλευρά του ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε. Παναγιώτης Κατσίβελας επεσήμανε πως «υπήρχαν πολλά ζητήματα που έπρεπε να λυθούν και βρεθήκαμε σε αδιέξοδο. Κάναμε όμως όλοι μεγάλες προσπάθειες, ώστε να τα ξεπεράσουμε και να βρούμε αυτή τη νομική επιλογή, ώστε να μπορέσουμε πλέον αυτόν τον Ξενώνα και το Ίδρυμα να το λειτουργήσουμε για να το παραδώσουμε στην κοινωνία και να προσφέρει τις υπηρεσίες του», ενώ η πρόεδρος του Ιδρύματος Μαρία Μασσαρά τόνισε ότι η λειτουργία του Ιδρύματος θα φέρει ελπίδα στην περίοδο της κρίσης και αποδεικνύει ότι υπάρχει αλληλοστήριξης και κοινωνικής συνοχής ενώ ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας όσο και τους υπηρεσιακούς διευθυντές για την μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλλει όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Η Σύμβαση υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε. Παναγιώτη Κατσίβελα, την πρόεδρο του Ιδρύματος «Ελπίδα» Μαρία Μασσαρά και τον Διοικητή του Π.Γ.Ν.Π. Απόστολο Λέτσιο, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Καρπέτας, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Γεωργία Πλώτα, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Διονυσία Σαμαντά, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού και Διευθυντής του Ξενώνα Σταύρος Δημητρακόπουλος καθώς και νομικοί σύμβουλοι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου