29.5.13

ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ….Δώστε τα στον Μπέζο να τα αξιοποιήσει !!!

Κίνδυνος απένταξης έργων ύψους 32 εκ. € από το ΕΣΠΑ!

Γράφει ο Κάλχας 

ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ  ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ….ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ….ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ !!!

Δήλωση περιφερειάρχη Αττικής  Γιάννη Σγουρού !!

«32 Εκατομμύρια Ευρώ δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιμένουν. Κάνω έκκληση, τόσο στις Διοικήσεις των νοσοκομείων, όσο και στους Δήμους να επιταχύνουν τις διαδικασίες πριν να είναι πολύ αργά»

Αναλυτικά   το ρεπορτάζ

Σημαντικές καθυστερήσεις, που ξεκινούν από 6 μήνες και φθάνουν μέχρι και τα 2,5 χρόνια, σημειώνονται στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, σε 37 συνολικά ενταγμένα έργα, των οποίων η υλοποίηση θα συμβάλει κατά πολύ στη βελτίωση του εξοπλισμού των νοσοκομείων της Αττικής και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Συγκεκριμένα, 19 έργα αναβάθμισης των υποδομών Υγείας, σε 15 Νοσοκομεία της Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 24,1 Εκατομμυρίων Ευρώ, είναι αυτή τη στιγμή χωρίς σύμβαση και άρα δεν μπορεί ουσιαστικά να ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Τα έργα αφορούν, μεταξύ άλλων, στην προμήθεια ιατρικού, τεχνολογικού εξοπλισμού, προμήθεια 30 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, σε μετεγκατάσταση ιατρικών μονάδων και σε ανακατασκευή νοσοκομειακών εγκαταστάσεων.

Στη μεγάλη τους πλειοψηφία, οι καθυστερήσεις οφείλονται στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, οι οποίες και πρέπει να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες εκτέλεσης των έργων.

Παράλληλα, 18 συνολικά έργα κατασκευής βρεφικών και παιδικών σταθμών σε 17 Δήμους της Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 32 Εκατομμυρίων Ευρώ, βρίσκονται σε καθυστέρηση, ενώ από αυτά 4 είναι χωρίς σύμβαση και 14 με σύμβαση, χωρίς όμως να παρουσιάζουν συγκεκριμένες δαπάνες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η κατασκευή τους με ευθύνη των Δήμων, στους οποίους υπάγονται τα έργα αυτά.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε σχετικά:

«Τον Νοέμβριο του 2012 είχα και πάλι κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου απένταξης των έργων των νοσοκομείων και δυστυχώς ακόμη και σήμερα παραμένουν έργα που ‘λιμνάζουν’ εδώ και 2,5 χρόνια. Κατανοώ, έως ένα βαθμό, τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, αλλά αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τα κοινοτικά κονδύλια, ώστε αυτά να μην χαθούν.

Η απορρόφηση των 24,1 Εκατομμύρια Ευρώ θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων μας, προς όφελος των πολιτών που σήμερα λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, τις υπηρεσίες της δημόσιας υγείας και πρόνοιας. Το ίδιο ισχύει και για τους παιδικούς σταθμούς.

Σήμερα, η ελληνική οικογένεια δοκιμάζεται κάτω από πολύ περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και οι παιδικοί σταθμοί προσφέρουν ανεκτίμητη βοήθεια για την εύρυθμη λειτυργία της και τη στήριξη των γονέων.

32 Εκατομμύρια Ευρώ δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιμένουν. Κάνω έκκληση, τόσο στις Διοικήσεις των νοσοκομείων, όσο και στους Δήμους να επιταχύνουν τις διαδικασίες πριν να είναι πολύ αργά».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου