2.5.13

Η Μπάγερν διέσυρε τη Μπαρτσελόνα

Η Μπάγερν Μονάχου είναι η ομάδα που πήρε το δεύτερο «εισιτήριο» για τον τελικό του Champions League. 
Οι Βαυαροί επιβλήθηκαν 3-0 της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», στον αγώνα ρεβάνς για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης, και, σε συνδυασμό με τη νίκη τους 4-0 στο πρώτο παιχνίδι, προκρίθηκαν πανηγυρικά με τελικό σκόρ 7-0 στον τελικό της 25ης Μαΐου στο Γουέμπλεϊ, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ντόρτμουντ.
Η Μπάγερν Μονάχου ήταν το μεγάλο φαβορί σε αυτό το ζευγάρι, μετά την ευρεία νίκη της στη Γερμανία στον πρώτο ημιτελικό, και παρατάχθηκε στο «Καμπ Νου» με σκοπό να δώσει χώρο στην Μπαρτσελόνα, προκειμένου να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Η ισπανική ομάδα προσπάθησε να πιέσει, χωρίς, ωστόσο, να απειλήσει ιδιαίτερα, την ώρα που οι Βαυαροί έφταναν χωρίς πρόβλημα στην περιοχή των Καταλανών, με τον Πικέ να εξελίσσεται στον μεγάλο πρωταγωνιστή της ισπανικής άμυνας στο πρώτο ημίχρονο. Τελικά η Μπάγερν κατάφερε να πετύχει ένα γκολ στο 49΄, όταν ο Ρόμπεν έγινε αποδέκτης της μακρινής μπαλιάς από τον Αλάμπα και, αφού απέφυγε τον Αντριάνο, έστειλε την μπάλα με το αριστερό στη δεξιά γωνία του Βαλντές, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του αγώνα. Το 0-2 «έγραψε» στο 72΄ με αυτογκόλ ο Πικέ, ο οποίος, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα από το γύρισμα του Ριμπερί, την έστειλε στα δίχτυα του Βαλντές. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Μίλερ στο 76΄, παίρνοντας την κεφαλιά από τη σέντρα του Ριμπερί στο δεύτερο δοκάρι και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Μπάγερν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου