27.5.13

ΠΟΛΙΑΝΗ - Μνήμη Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά !

Εκδήλωση μνήμης την Κυριακή 26 Μαΐου, στην Πολιανή
Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Ήρωες της Επανάστασης του 1821 Γρηγόριο Δικαίο – Παπαφλέσσα και Χρήστο Κορομηλά – Αναγνωσταρά, διοργανώθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στην Τοπική Κοινότητα Πολιανής, τόπο καταγωγής αυτών των Ηρώων της εθνικής παλιγγενεσίας. Οι εθνικοί αυτοί αγωνιστές θυσιάστηκαν κατά το έτος 1825, ο μεν πρώτος στο Μανιάκι, ο δε δεύτερος στη Σφακτηρία.

 Στο χώρο προτομών των Ηρώων, τελέσθηκε τρισάγιο, κατατέθησαν στέφανοι και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Εθνικών Ηρώων. 
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Ευαγγελία Μαμαλούκου, υπάλληλος του Δήμου Καλαμάτας, που επεσήμανε πως η τελετή μνήμης «είναι και μια ευκαιρία για αυτοσυγκέντρωση, για περισυλλογή, για να βγάλουμε τα απαραίτητα ιστορικά συμπεράσματα και διδάγματα που θα μας καθοδηγούν σαν αιώνια πυξίδα στο δρόμο του εθνικού μας χρέους». 
Η ομιλήτρια παρέθεσε πληθώρα βιογραφικών στοιχείων για τους δύο ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία των Ελλήνων, σκιαγράφησε το μέγεθος των αγώνων τους «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος της ελευθερία» και ζήτησε να καταπολεμήσουμε «τα κηρύγματα της μισαλλοδοξίας και του διχασμού που καλλιεργούν οι δήθεν φίλοι της πατρίδος μας».
Στη συνέχεια, ανακρούσθηκε ο Εθνικός Ύμνος και κατόπιν απέδωσαν παραδοσιακούς χορούς τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Αμφειείς».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου