23.5.13

ΠΥΛΟΣ-Ενοχλεί τους φασίστες και νεκρός ο Θοδωρής Βλαχοδημήτρης !!!

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης

Την καταδίκη της για την καταστροφή της βάσης της προτομής του Θοδωρή Βλαχοδημήτρη καταγγέλλει η Σοφία Αποστολοπούλου, δημοτική σύμβουλος Πύλου του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Αναλυτικά η δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα:
«Καταγγέλλουμε τη φασιστική νοοτροπία του πρώην κοινοτάρχη της χούντας Ιωάννη Καρλή, ο οποίος, επικαλούμενος τη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, κατέστρεψε τη βάση όπου είχε αποφασιστεί ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πύλου - Νέστορος να τοποθετηθεί η προτομή του Θοδωρή Βλαχοδημήτρη.
Ο Θοδωρής Βλαχοδημήτρης ήταν αντίθετος με τους ντόπιους και ξένους κατακτητές, είχε ενταχθεί στην Εθνική Αντίσταση, για τις ιδέες του εξορίστηκε και βασανίστηκε, όπως χιλιάδες συμπατριώτες μας, στη Λήμνο και στη Μακρόνησο από το 1948-1951. Αντιστάθηκε και αυτοεξορίστηκε στη χούντα το 1967.
Αυτά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το αποκρουστικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Ο λαός χρειάζεται με την πάλη του στους χώρους δουλειάς, στα χωριά και στις γειτονιές, να απομονώσει τις προκλήσεις των φασιστών των υποστηρικτών του Χίτλερ και του Μεταξά (που κοσμούν τα περιοδικά της Χρυσής Αυγής), σε μια περιοχή που έχει χιλιάδες νεκρούς από το φασισμό, που έχει πίσω της την τρανή ιστορία του Σταφιδικού το 1935. Είναι παιδιά του συστήματος, προνομιακοί συνομιλητές των εφοπλιστών, θέλουν 18 ευρώ μεροκάματο για τους Έλληνες, είναι με την ΕΕ και την ΚΑΠ, ενάντια στις αγροτικές κινητοποιήσεις και ο μαύρος κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αναβλήθηκε.
Καλούμε το λαό να καταδικάσει και να απομονώσει τη φασιστική χουντική νοοτροπία και τους υποστηρικτές της.
Επίσης καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αποκαταστήσει και να εκτελέσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να τοποθετήσει στο Σουληνάρι, το χωριό που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Θοδωρής Βλαχοδημήτρης, την προτομή του».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου