28.5.13

Χρήστος Κωνσταντακόπουλος: Από το Costa Navarino κατακτά το παγκόσμιο σινεμά


Ολοι θέλουν να τον γνωρίσουν!!!
«Kαι ποιος δεν θα ήθελε να είναι ο Κωνσταντακόπουλος», αναρωτιέται η γαλλική εφημερίδα Le Monde. 
O λόγος για τον 38χρονο Χρήστο Κωνσταντακόπουλο, γιος του κορυφαίου εφοπλιστή Βασίλη, που πέρα από την ενασχόληση με την γιγανταία οικογενειακή επιχείρηση, έχει δημιουργήσει μια εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών που κατακτά την παγκόσμια σκηνή, έκλεψε τις εντυπώσεις στις Κάνες και φέρνει στην Ελλάδα σημαντικές παραγωγές και σταρ όπως ο Ιθαν Χωκ.


Αυτές τις μέρες στις Κάνες, με τον ταινία του Τζιμ Τζάρμους «Only Lovers Left Alive» να κλέβει τις εντυπώσεις, όλοι μιλούσαν για τον εφοπλιστή γόνο που ήταν συμπαραγωγός της ταινίας. 
Η Μοnde σε ένα άρθρο διθυραμβικό γράφει «Είναι ευζωιστής, κινηματογραφόφιλος, μαικήνας, το καλό παιδί μιας οικογένειας Ελλήνων εφοπλιστών που χρησιμοποιεί τα χρηματά του για να κάνει παραγωγή ανεξάρτητων ταινιών. Ετσι τον περιγράφουν όσοι γνώρισαν αυτόν τον μεγάλο ταξιδιώτη»
Το 2008 ίδρυσε την εταιρεία Faliro House Productions και έγινε η κινητήρια δύναμη πίσω από μερικές από τις ελληνικές ταινίες που κατόρθωσαν τα τελευταία χρόνια να ξεπεράσουν τα σύνορα της χώρας και να ξεχωρίσουν σε μερικά από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ: 
Οι «Αλπεις» του Λάνθιμου και το «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Στον καιρό της κρίσης επιμένει να στηρίξει τον απολύτως εγκαταλελειμμένο ελληνικό κινηματογράφο.

Με την συμπαραγωγή της διεθνούς επιτυχίας «Πριν τα Μεσάνυχτα» όπου πρωταγωνιστούν οι Ιθαν Χωκ και Ζιλί Ντελπί κατόρθωσε ταυτόχρονα να φέρει την Ελλάδα στο διεθνές προσκήνιο, αφού τα γυρίσματα έγιναν στην πανέμορφη Μεσσηνία. Στο Costa Navarino είχε γυριστεί και μέρος της ταινίας «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» του Γιάννη Σμαραγδή. 
Εξαιρετικά χαμηλού προφίλ, διακριτικός, αλλά αποφασιστικός στο σχεδιασμό των παραγωγών, θα συμμετάσχει ως παραγωγός και σε μια νέα ταινία άκρως υποσχόμενης με πρωταγωνιστές τους σούπερ σταρ Νάταλι Πόρτμαν, τον Κρίστιαν Μπέιλ και τον Ράιαν Γκόσλινγκ.
Ακριβοθώρητος, δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία του, δεν δίνει ποτέ συνεντεύξεις. 
Ούτε καν στην κορυφαία γαλλική εφημερίδα Le Monde που τον αναζήτησε λίγο πριν το φεστιβάλ των Κανών «Δεν δίνει ποτέ συνεντεύξεις... Εχει σε εξέλιξη 25 διαφορετικά project που βρίσκονται σε διάφορες φάσεις, από το σχεδιασμό μέχρι το γύρισμα και το postproduction. 
Οποιος κατορθώνει να του μιλήσει διαπιστώνει πως είναι εξαιρετικά απλός και φιλικός με γνήσιο ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο».
iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου