21.5.13

Γιατί την επόμενη φορά που θα κάνετε like στο facebook πρέπει να το σκεφτείτε ξανά

Δεν είναι λίγοι αυτοί που βρήκαν τον μπελά τους για το πάτημα του γνωστού like στο facebook, σε κάποιες περιπτώσεις όμως οι συνέπειες ήταν πιο σοβαρές από ότι περίμεναν.
Στις ΗΠΑ ένας πρώην φύλακας σε σωφρονιστικό ίδρυμα κατηγόρησε τον προϊστάμενό του ότι τον απέλυσε με αφορμή ένα like που είχε κάνει σε σελίδα πολιτικού του αντιπάλου. Οπως ισχυρίστηκε ο άνδρας πρόκειται για μια κλασική περίπτωση καταπάτησης του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και το δικαστήριο έκρινε πως το like θα πρέπει πλέον να «προστατευτεί».
Στην Αυστραλία ο Υπουργός Παιδείας διασύρθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι επικρότησε ηλεκτρονικά τη φωτογραφία ενός 16χρονου που «εξέθετε» τον εαυτό του. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν κατάλαβε τι ακριβώς σήμαινε η φωτογραφία όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει.
Δυο γυναίκες στην Ινδία συνελήφθησαν την περασμένη χρονιά διότι προωθούσαν την «εχθρότητα μεταξύ των τάξεων» όταν η μία έκανε ένα πολιτικό σχόλιο στο facebook και η άλλη έκανε like.
Αυτά και άλλα παρόμοια παραδείγματα που κάνουν το γύρο του κόσμου εγείρουν ερωτηματικά για το πόσο τελικά αθώο είναι το πάτημα του δημοφιλούς like και τι ακριβώς σημαίνει.
Αν δηλαδή έχει την έννοια της υποστήριξης της ιδέας που εκφράζει κάποιος στο κοινωνικό δίκτυο και κατά πόσο μπορεί να έχει συνέπειες στην προσωπική ή επαγγελματική ζωή του καθενός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου