27.5.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-: Φεστιβάλ Μηδέν για τη video δημιουργία...

 Eνσωματώνεται στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας          
Το Φεστιβάλ Μηδέν, το πρώτο αφιέρωμα στη video δημιουργία που πραγματοποιείται στην ελληνική περιφέρεια, ενσωματώνεται στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. «Φάρις». 
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας επαναβεβαίωσε σχετικό αίτημα το οποίο υπέβαλαν οι εκπρόσωποι του Φεστιβάλ, στις δε κυρίες Γιούλα Παπαδοπούλου και Μαργαρίτα Σταυράκη που τον επισκέφθηκαν σήμερα δήλωσε πως ο Δήμος θα στηρίξει οικονομικά και μέσω των Υπηρεσιών του τη διοργάνωση αυτή, που έχει λάβει διεθνή χαρακτήρα.
Το Φεστιβάλ Μηδέν πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος από στις 4, 5 και 6 Ιουλίου (ημέρες Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο) στην πλατεία Αμφείας (Παπλωματάδικα) της Καλαμάτας. 
Ο Δήμος θα παράσχει την αρωγή του για την προώθηση της εκδήλωσης, θα παραχωρήσει δωρεάν τους χώρους της πλατείας Αμφείας, θα υποστηρίξει τη διενέργεια του Φεστιβάλ όσον αφορά στο φωτισμό της πλατείας, την καθαριότητα και λοιπές βοηθητικές υπηρεσίες, ενώ θα παράσχει και βοήθεια όσον αφορά στη δημοσιότητα, οικονομική στήριξη και τεχνικά μέσα.
Κατά τη φετινή, 9η διοργάνωση, ταυτόχρονα με το δικό του πρόγραμμα σε επιμέλεια της καλλιτεχνικής του ομάδας, το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει άλλα ομοειδή φεστιβάλ, πλατφόρμες και ομάδες του εξωτερικού, διευρύνοντας το δίκτυο πολιτιστικών ανταλλαγών σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. 
Οι διεθνείς εταίροι του Φεστιβάλ που θα παρουσιάσουν τα πεπραγμένα τους στην Καλαμάτα, είναι:
• CologneOFF – New Media Fest (Γερμανία)
• Where Dreams Cross (Σουηδία)
• FONLAD – φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών (Πορτογαλία)
• Now and After (Ρωσία)
• Visualcontainer (Ιταλία)
• Red Nomade (Ισπανία)
• Videoplay (Αργεντινή).
Επιπλέον, προγραμματίζονται ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι να συνεχιστεί η – πολύ επιτυχημένη έως τώρα – συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας.
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου