14.6.13

“Θρίλερ” στον αέρα – τρόμος για τους 26 επιβάτες της ΟΑ πτήσης Μήλος – Αθήνα

“Άγιο” είχαν οι 26 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους που εκτελούσε την απογευματινή πτήση, Μήλο – Αθήνα. Στο αεροπλάνο λίγη ώρα μετά την απογείωση του, παρουσιάστηκε έντονη οσμή καμμένου.
Η αεροσυνοδός μετά από επισημάνσεις επιβάτη έκανε πρόχειρο έλεγχο, αλλά ελάχιστα λεπτά αργότερα το φαινόμενο έγινε έντονο και ο πιλότος, υποχρεώθηκε να κάνει περίπου στο ύψος της Σερίφου αναστροφή και να επιστρέψει στη Μήλο. Όπου τελικά προσγειώθηκε χωρίς άλλα δυσάρεστα επακόλουθα.
Η οσμή πιθανότατα προήλθε από καλώδια φωτισμού του αεροπλάνου. 

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με άλλο αεροπλάνο στην Αθήνα. Η κ. Σοφία Καψάλη καθηγήτρια στο Λύκειο Μήλου και επιβάτης της δραματικής πτήσης, είπε στο milosvoice.gr : 
“Ήταν μια δραματική εμπειρία. Αμέσως μετά την οσμή “καμένου” ειδοποίησα την αεροσυνοδό η οποία άρχισε να ψάχνει και ειδοποίησε τον πιλότο. Γρήγορα καταλάβαμε ότι το αεροπλάνο άλλαξε πορεία.  
Πάνω από τα κεφάλια των επιβατών στα ντουλάπια των χειραποσκευών ήταν βέβαιο ότι υπήρχε φωτιά, πράγματι την ώρα που προσγειωθήκαμε με ασφάλεια στη Μήλο , η αεροσυνοδός πάλευε να σβήσει τη φωτιά με ένα πυροσβεστήρα, ο οποίος μάλιστα δεν ήταν και γεμάτος. Ευτυχώς είχαμε “Αγίο”.
Από τις υπηρεσίες του αεροδρομίου της Μήλου έγινε γνωστό ότι το αεροπλάνο έφθασε καθυστερημένο, απόβιβασε τους επιβάτες και πήρε επιβάτες με προορισμό την Αθήνα. 
Λίγη ώρα μετά την απογείωση λέει στέλεχος του αεροδρομίου της Μήλου, ακούσαμε από τον πύργο ελέγχου ότι υπάρχει καπνός στην καμπίνα των επιβατών και αμέσως μετά τον πιλότο να δηλώνει στον πύργο ελέγχο της Μήλου, ότι επιστρέφει στο νησί. 
Αμέσως τέθηκε σε ετοιμότητα η πυρασφάλεια του αεροδρομίου η οποία δεν χρειάστηκε διότι η προσγείωση του αεροπλάνου και η αποβίβαση των επιβατών έγιναν με ασφάλεια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου