15.6.13

Βελτιωμένος καιρός το Σαββατοκύριακο

Βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε σήμερα. 
Παράλληλα θα σημειωθεί ασθενής μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 6 και πιθανόν τοπικά τα 7 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά:
Παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια τμήματα θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά βόρειοι σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι ευνοϊκοί δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις ενώ στα ηπειρωτικά και ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμα και τους 31 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ηπειρωτικά και ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι σε ενίσχυση τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες στην Κρήτη και τις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες και ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή με πρόσκαιρους όμβρους στα ηπειρωτικά τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ στα πελάγη θα φτάσουν ακόμα και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στη χώρα στις αρχές της εβδομάδας. Ετσι την Δεύτερα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες μεμονωμένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα βρίσκονται σε ενίσχυση καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου και θα φτάσει κατά τόπους τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου