28.6.13

Συμβόλαιο θανάτου η απόπειρα ανθρωποκτονίας ξενοδόχου με παγιδευμένο δέμα, στη Βουλιαγμένη

Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας ξενοδόχου από την Κρήτη, με παγιδευμένο δέμα, πέρυσι τον Ιούνιο. 
Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας φέρεται γνωστός επιχειρηματίας, 41 ετών, ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών Κορυδαλλού για άλλα αδικήματα. Σύμφωνα με ανακοινώσεις της αστυνομίας, η επίθεση ήταν «συμβόλαιο θανάτου», στο οποίο εμπλέκεται και 44χρονος πυροσβέστης.
Η απόπειρα έγινε στη Βουλιαγμένη, πέρσι τον Ιούνιο, όταν ο 43χρονος ξενοδόχος παρέλαβε στο σπίτι του από υπάλληλο ανθοπωλείου, ένα φυτό σε γλάστρα, ένα δέμα περιτυλιγμένο σε συσκευασία δώρου και έναν λευκό φάκελο, στον οποίο αναγράφονταν το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση της κατοικίας.
Όταν ο παραλήπτης άνοιξε το μεταλλικό κουτί μέσα στο σπίτι του, προκλήθηκε έκρηξη από χειροβομβίδα με την οποία ήταν παγιδευμένο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στην κοιλιακή χώρα, στη λεκάνη και τα κάτω άκρα.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ως δράστες, με διαφορετικούς «ρόλους», επτά συνολικά άτομα. Πρόκειται για τον 41χρονο επιχειρηματία, που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, τον 44χρονο πυροσβέστη, τέσσερις άνδρες από 27 έως 49 χρόνων, καθώς και μία 27χρονη γυναίκα.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, ο 49χρονος από τον Μάιο του 2012 αναζητούσε άτομο για να δολοφονήσει τον επιχειρηματία με πιστόλι. Η αμοιβή για το «συμβόλαιο θανάτου» καθορίστηκε στα 50.000 ευρώ. Το «συμβόλαιο» ανατέθηκε -έπειτα από μεσολάβηση του πυροσβέστη- στον 46χρονο με την υπόσχεση καταβολής 25.000 ευρώ, ως προκαταβολή. Ωστόσο, ο 46χρονος υπαναχώρησε και δεν εκτέλεσε το «συμβόλαιο», επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό.
Τελικά, το «συμβόλαιο» ανέλαβε να εκτελέσει ο 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και την νεαρή γυναίκα.
Την ημέρα της απόπειρας τα τρία αυτά άτομα πήγαν σε ανθοπωλείο στη Βούλα, απ΄όπου η γυναίκα αγόρασε φυτό σε γλάστρα, προκειμένου την ίδια ημέρα να παραδοθεί από υπαλλήλους στον επιχειρηματία, μαζί με το παγιδευμένο δέμα-δώρο και τον φάκελο.
Οι τέσσερις άνδρες και η γυναίκα κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη με πρόθεση κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες, ενώ ο 44χρονος πυροσβέστης για πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.
Από τους επτά εμπλεκόμενους συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης οι πέντε και ειδικότερα οι τέσσερις άνδρες και η γυναίκα, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον 10ο τακτικό ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών για να απολογηθούν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου