7.6.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης

Πρεμιέρα την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με βραδιά ρωσικής μουσικής
 
Πρεμιέρα κάνει την Τετάρτη 12 Ιουνίου το Φεστιβάλ Τεχνών της Κορώνης, στις 21.15, με βραδιά ρωσικής μουσικής από τους “Perm Ensemble”.
Θα ακουστούν αποσπάσματα από έργα μεγάλων Ρώσων συνθετών, που αντλούν τα μουσικά θέματά τους από τη σλαβική λαϊκή και θρησκευτική παράδοση. Οι παραδοσιακές μελωδίες διακόπτονται βίαια από ένα έργο του Σοστακόβιτς, που αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα του συνθέτη για το καθεστώς της χώρας του και επανέρχονται σταδιακά με έργα που βασίζονται σε παραδοσιακά άσματα διαφορετικών εθνοτήτων, για να καταλήξουν σε χορούς της Ουκρανίας, της Ρουμανίας, της Αρμενίας κ.λπ.
 
Παρατίθεται το πρόγραμμα της βραδιάς ρωσικής μουσικής.
 
  ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης περιλαμβάνει πανδαισία μουσικών εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, με σημαντικά ονόματα της διεθνούς σκηνής. Προγραμματίζει, δε, από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, κάθε εβδομάδα και μια συναυλία.
Θα δοθούν 10 συναυλίες κλασσικής μουσικής, ενώ θα παρουσιαστεί σύγχρονη και παραδοσιακή μουσική και χοροί από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Το Φεστιβάλ θα περιλάβει, επίσης, στο πρόγραμμά του εικαστικές εκθέσεις και δρώμενα.
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου