14.6.13

Νεκρός ο ένας από τους δύο μητροπολίτες που είχαν απαχθεί στην Συρία

Αυτό που πολλοί φοβούντουσαν ότι οι δύο μητροπολίτες που απήχθηκαν από ισλαμιστές Τσετσένους μισθοφόρους δεν είναι πλέον ζωντανοί, φαίνεται να επιβεβαιώνεται τουλάχιστον κατά το ήμισυ:
Σήμερα στην αραβόφωνη εφημερίδα Σάρκ ελ Αούσσαντ δημοσιεύεται μαρτυρία αξιωματούχου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, δηλαδή της επίσημης ανταρτικής οργάνωσης, ο οποίος ομολογεί ότι ο ένας (τουλάχιστον) από τους δύο μητροπολίτες (ένας Ελληνο-ορθόδοξος και ένας Συρο-ορθόδοξος) δολοφονήθηκε από τους ισλαμιστές.
Πρόκειται για τους Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλου και τον Συρο-ορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Γρηγόριου Yohanna Ibrahim. Και οι δύο απήχθησαν στα τουρκο-συριακά σύνορα στις 22 Απριλίου.
Βεβαίωσε ότι ένα παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νόσρα (Μέτωπο της Νίκης) με την επωνυμία Αμπού Μπανέτ, βρίσκεται πίσω από των υπόθεση της απαγωγής.
Αυτή η ομάδα λειτουργεί κάτω από τις εντολές και την καθοδήγηση της Αλ Νόσρα και ο ηγέτης της Αμπού Μπανέτ είναι παράλληλα και ένας από τους επικεφαλήςς της.
Η Αμπού Μπανέτ έχει υπό τις διαταγές της 150 Μουτζαχεντίν των οποίων η πλειοψηφία δεν είναι Σύροι, αλλά Τσετσένοι.
Τα περισσότερα μέλη της είναι εγκατεστημένα στο χωριό Ελ Μεσέντ κοντά στην τουρκική πόλη Άτνα και πλησίον της Ντέεναρ.Εκεί εντοπίζει τους επισκόπους.
Ο ίδιος υψηλόβαθμος του FSΑ εξηγεί ότι έγινε αποδέκτης μαρτυρίας ατόμου που βρισκόταν στην φυλακή της ως όμηρος της Αμπού Μπανέτ  και κατόρθωσε να δραπετεύσει.
Αυτός ο πρώην όμηρος τον διαβεβαίωσε ότι είχε δει στη φυλακή που διατηρούσε η οργάνωση, τους δύο επισκόπους.Τους αναγνώρισε από τους μεγάλους χαρακτηριστικούς σταυρούς που έφεραν. Ο ίδιος πρώην κρατούμενος δήλωσε ότι τον έναν από τους δύο επισκόπους τον σκότωσαν.
Ο αξιωματούχος πιστεύει ότι αυτή η ομάδα είναι υπεύθυνη και για όλες τις απαγωγές δημοσιογράφων οι οποίοι επιχειρούσαν να εισέλθουν στο συριακό έδαφος μέσω Τουρκίας. Συγκεκριμένα, τους επέρριψε την ευθύνη και για την εξαφάνιση των δύο γάλλων δημοσιογράφων πριν από δύο ημέρες.
Είναι σαφές ότι ο FSA προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το έγκλημα και από τις "σκληρές" ισλαμιστικές οργανώσεις προκειμένου να καταφέρει να πείσει τους δυτικούς να τους εφοδιάσει με όπλα.
Στο μεταξύ η κατάσταση στην Συρία, βαίνει κλιμακούμενη σε επίπεδο αναμέτρησης Ρωσίας και ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες νίκες που έχει καταγάγει ο κυβερνητικός Στρατός.
H Ρωσία εμμέσως πλην σαφώς προειδοποίησε πριν λίγο τις ΗΠΑ ότι σε περίπτωση που επιχειρήσουν να επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην ανατολική Συρία και αποστείλουν στρατεύματα στην Συρία, ρωσικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν άμεσα στα Υψίπεδα του Γκολάν (ελάχιστη σημασία έχει βέβαια, αν είναι "ειρηνευτικές" ή όχι) και θα παραδοθούν άμεσα τα βλήματα στις συστοιχίες των αντιαεροπορικών συστοιχιών S-300PMU2 που έχουν μεταφερθεί στην Συρία!
Συγκεκριμένα απαντώντας στις διαρροές της Ουάσιγκτον ότι "Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμένης ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, πιθανότατα κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία" που μετέδωσε το Reuters, αλλά και τις διαρροές ότι "η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι θα στείλει στρατό στο συριακό έδαφος προκειμένου να βοηθήσει τους αντάρτες να πολεμήσουν τον πρόεδρο της χώρας, Μπασάρ αλ Ασαντ αφού η κυβέρνηση της Δαμασκού ξεπέρασε την "κόκκινη γραμμή", απάντησε κατ'αρχήν με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ για μεταφορά ρωσικών στρατευμάτων στο Γκολάν.
Εν συνεχεία ο Αλεξέι Πούσκοφ, επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικής πολιτικής στη ρωσική Κάτω Βουλή, χαρακτήρισε ως «κατασκευασμένες» τις πληροφορίες περί χρήσης χημικών όπλων από τις δυνάμεις του Άσαντ, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν για να δικαιολογήσουν επέμβαση.
«Οι πληροφορίες σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από τον Άσαντ έχουν κατασκευαστεί, όπως και τα ψέματα σχετικά με τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν», έγραψε στο Twitter, συμπληρώνοντας πως ο Ομπάμα ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με τον πρόεδρο Μπους.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται σκληρές μάχες στο Χαλέπι, με τον συριακό Στρατό να κερδίζει σπιθαμή προς σπιθαμή το χαμένος έδαφος. Αυτή την στιγμή οι συγκρούσεις επικεντρώνονται στη γειτονιά Σαχούρ, στα ανατολικά της πόλης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου