19.6.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Επέτειος Μάχης της Βέργας !

  Εκδηλώσεις την Παρασκευή και το Σάββατο, 21 και 22/6
 
Στις 21 και 22 Ιουνίου 2013, Παρασκευή και Σάββατο αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας, στον Αλμυρό Καλαμάτας, για την Επέτειο της νικηφόρας κατά του Ιμπραήμ Μάχης, που δόθηκε στις 22 Ιουνίου 1826.
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν το απόγευμα της Παρασκευής 21 Ιουνίου, με την κάθοδο της Ιερής Εικόνας «Η Ελπίς των χριστιανών» από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Βέργας και την εναπόθεσή της στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Αλμυρό.
 
 
Στη συνέχεια στο Πάρκο Αλμυρού, θα πραγματοποιηθούν θεατρικά δρώμενα, ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια, χοροί και θα προσφερθούν κεράσματα με παραδοσιακά προϊόντα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βέργας, με τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας.
Στις 10.30 το πρωί της επομένης, Σάββατο 22 Ιουνίου, θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου και, κατόπιν, στο Ηρώο, στα ριζά της Μάντρας όπου οι Έλληνες αναχαίτισαν τα τουρκοαιγυπτιακά στρατεύματα, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και θα κατατεθούν στέφανοι.
Η εκδήλωση θα συνεχισθεί με απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Βέργας και παραδοσιακούς χορούς.
Δίδεται στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου