14.6.13

Γνωστός δικηγόρος αλλάζει φύλο και παντρεύεται την σύντροφό του...

Ζούσε σε λάθος σώμα τα τελευταία πενήντα χρόνια. Ήρθε, όμως, η στιγμή που η βαθιά επιθυμία του να γίνει γυναίκα, πραγματοποιήθηκε.

Ο Ιταλός δικηγόρος, Αλεσάντρο Γκράτσις, ο οποίος έχει γίνει γνωστός για τις επιτυχείς εκβάσεις των υποθέσεων που αναλαμβάνει, λέγεται πλέον Αλεσάντρα. Εξακολουθεί να εξασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου με την ίδια επιτυχία, ή ίσως λίγο περισσότερη μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας του και κατάφερε να παντρευτεί την επί χρόνια σύντροφό του.

Η υποβολή στην επέμβαση αλλαγής φύλου, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ το περασμένο καλοκαίρι, ήταν ένα όνειρο ζωής για την Αλεσάντρα.

«Στη δεκαετία του 1970 άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι κάτι συμβαίνει. Τα προβλήματα που προέκυπταν προσπάθησα να τα καταπολεμήσω με δύναμη όλη μου τη ζωή. Στο καρναβάλι του 2005, όμως, μια φίλη μου με έπεισε να ντυθώ γυναίκα. Δέχθηκα, αλλά γνώριζα ότι έπαιζα με τη φωτιά. Όταν κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέπτη ζαλίστηκα. Ήταν σαν γροθιά στο στομάχι. Δεν ήταν εύκολο να επιστρέψω στα παλιά μου ρούχα σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Είχα δώσει χώρο στη διπλή μου ταυτότητα που πίστευα ότι είχα θάψει», δήλωσε στον ιταλικό Τύπο η Γκράτσις.

Την ίδια στιγμή έπρεπε να υποδύεται και τον ρόλο του τρυφερού συντρόφου, αν και απέφευγε συστηματικά να παντρευτεί καθώς ήξερε ότι θα υπέφερε και θα έκανε ανυπόφορη τη ζωή και της αγαπημένης του.

Από το περασμένο καλοκαίρι, όμως, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ο Αλεσάντρο έγινε Αλεσάντρα, μπορεί πλέον να νιώθει άνετα με το σώμα της και κατάφερε να παντρευτεί και την αγαπημένη του Ρομπέρτα. Καθώς βέβαια ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών στην Ιταλία δεν είναι νόμιμος, η Αλεσάντρα δεν άλλαξε τα στοιχεία της, με αποτέλεσμα στην ταυτότητα να παραμένει το όνομα Αλεσάντρο και επομένως η ίδια να θεωρείται από τον νόμο ακόμα άνδρας.

«Αποφάσισα να παντρευτώ την Ρομπέρτα γιατί την αγαπώ. Με τον γάμο αυτό δείχνω την απόλυτη αφοσίωσή μου σε εκείνη», τόνισε η δικηγόρος.

protothema

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου