22.6.13

Θα έχει ένα Φεγγάρι την Κυριακή ....

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:To Newsmessinia προτείνει !
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΡΩΜΑΝΟΥ (Δίπλα στην COSTA NAVARINO) ....ΘΑ ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ !!
Δύο μέρες μετά το θερινό ηλιοστάσιο της Παρασκευής, η Σελήνη θα φτάσει στην πλήρη φάση της και στο πιο κοντινό σημείο στη Γη
Δύο εντυπωσιακά φαινόμενα σηματοδοτούν επίσημα την έλευση του καλοκαιριού
 Η Παρασκευή ήταν ή μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, ενώ την Κυριακή θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του 2013.
Την Παρασκευή ήταν το λεγόμενο θερινό ηλιοστάσιο, αφού στο βόρειο ημισφαίριο της Γης το καλοκαίρι (και στο νότιο ημισφαίριο ο χειμώνας) ξεκίνησε επίσημα στις 1:04 π.μ. την Παρασκευή, 21 Ιουνίου. Λόγω της έντονης έκθεσης του βορείου ημισφαιρίου στο Ηλιο, η πρώτη μέρα του καλοκαιριού είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, αφού το ηλιακό φως διαρκεί περισσότερο από κάθε άλλη μέρα.
Παράλληλα, δύο μέρες μετά το θερινό ηλιοστάσιο, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 23 Ιουνίου, η Σελήνη θα φτάσει επισήμως στην πλήρη φάση της και ταυτόχρονα στο πιο κοντινό της σημείο στη Γη (μόλις 356.990 χιλιόμετρα) δημιουργώντας τη μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου.
Η τροχιά του φεγγαριού είναι σε σχήμα αυγού, και υπάρχουν φορές που είναι στο περίγειο, δηλαδή στη μικρότερη απόσταση της από τη Γη, ή στο απόγειο, δηλαδή στην πιο μακρινή απόσταση της από τη Γη.
Εάν ωστόσο το περίγειο συμβαίνει ταυτόχρονα με την πανσέληνο, τότε στη Γη έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο της χρονιάς, όπως θα συμβεί την Κυριακή, 23 Ιουνίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου