21.6.13

Καύσωνας και καταιγίδες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμη και στους 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά της κεντρικής χώρας, ωστόσο σε κάποιες ορεινές περιοχές κυρίως της βόρειας χώρας δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό σε ολόκληρη τη χώρα όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οπότε και θα εκδηλωθούν για λίγο τοπικές μπόρες κυρίως στα βουνά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά ακόμη και 7 μποφόρ δυσκολεύοντας εκείνους που αποφάσισαν να ταξιδέψουν κυρίως με ελαφρά σκάφη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 16 εως 34 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 20 εως 37 βαθμούς ενω δεν αποκλείεται να φτάσει τους 38 βαθμούς στις δυτικές περιοχές, δηλαδή στον Πύργο, το Αργος, τη Μεσσηνία και το Θεσσαλικό κάμπο. Στις νοτιότερες ηπειρωτικές περιοχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 εως 26 βαθμούς ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 21εναν εως 33 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό ενώ θα φυσά ένα ελαφρό βοριαδάκι 2 με 4 μποφόρ. Ωστόσο στα ανατολικά, στον νότιο Ευβοϊκό και το Κάβο Ντόρο δεν αποκλείεται να φτάσει τα 5 μποφόρ και τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 εως 35 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιμένουμε ηλιολουστο καιρό και μόνο το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και κυρίως από νότιες διευθύνσεις, θαλλάσια αύρα στον Θερμαϊκό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 εως 33 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα το μεσημέρι όμως και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν σποραδικές μπορες κυρίως όμως στα βουνά και σε μεγάλο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη ωστόσο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, κυρίως στο Αιγαίο, δηλαδή στο Κάβο Ντόρο, στο Ικάριο, στο Καρπάθιο, δυσκολεύοντας λίγο εκείνους που θα ταξιδέψουν με ελαφρά σκάφη. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 17 εως 35 με 36 βαθμούς, στα κεντρικά από 20 εως 37 και τοπικά 38 βαθμούς ενώ στις νοτιοτερες νησιωτικές περιοχές θα κυμανθεί από 21εναν εως 34 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε αίθριο καιρό όμως το μεσημερι δεν αποκλείεται να εμφανιστούν λίγα σύννεφα κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 5 μποφόρ στις ανατολικές περιοχές του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 22 εως 37 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιμένουμε λίγες νεφώσεις το πρωί που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ, θαλάσσια αύρα στον Θερμαϊκό. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 30 εως 35 βαθμούς κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σιγά - σιγά, προς το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, οπότε και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα βουνά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, άρα η επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά θα γίνει απρόσκοπτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 16 εως 36 βαθμούς, στα κεντρικά από 20 εως 37 και τοπικά 38 βαθμούς ενώ στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές θα κυμανθεί από 21εναν εως 32 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε αίθριο ουρανό αλλά το μεσημέρι θα συννεφιάσει κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί, θαλάσσια αύρα 2 με 4 μποφόρ, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα φτάσουν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 εως 34 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιμένουμε λίγες νεφώσεις το πρωί, το μεσημέρι όμως και το απόγευμα θα συννεφιάσει αρκετά οπότε και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες, ενδεχομένως και καταιγίδα αλλά μόνο στα ορεινά του νομού, δηλαδή στο Χορτιάτη και τα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ασθενείς 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21εναν εως 34 βαθμούς κελσίου.

Συμπερασματικά για τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ημέρα επιστροφής, θα πρέπει να προσέξουν οι εκδρομείς που επιστρέφουν απο ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε συννεφιές με βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Εκεί θα χρειαστεί προσοχή στην οδήγηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου