15.6.13

Κουβέλης ....Εμείς δεν θέλουμε εκλογές !

«Εμείς δεν θέλουμε εκλογές. Εάν ο κ. Σαμαράς επιλέγει τις εκλογές με τον τρόπο που οδηγεί τα πράγματα ας αναλάβει αυτός την ευθύνη», δηλώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο Associated Press.
 Τονίζει ότι η αντοχή της κυβέρνησης «εξαρτάται και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και πρωτίστως από το μεγαλύτερο κόμμα, τη ΝΔ και από τον πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά» ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι αυτό που επιλέγει η ΔΗΜΑΡ «είναι να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό έργο».
«Εμείς θέλουμε να υπάρχει ο κοινός πολιτικός τόπος, να υπάρχει ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου, να υπάρχει ο σεβασμός μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ακριβώς για την επιτυχία του κυβερνητικού έργου. Δεν είναι κατά συνέπεια δική μας επιλογή να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές αλλά δεν είναι και επιλογή μας να μην αντιμετωπισθούν όλα αυτά τα ζητήματα που αποτελούν μεγέθη διαφορετικών και αντιθέτων απόψεων», αναφέρει.
«Εκείνο που πιστεύω είναι ότι το πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής και γενικότερα της αντιμετώπισης όλων των θεμάτων που έχουν σχέση με τις υποχρεώσεις της χώρας θα τεθούν σε κάποιο κίνδυνο εάν δεν εξασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της κυβέρνησης. Γι αυτό επαναλαμβάνω ότι εμείς δεν θέλουμε εκλογές. Εάν ο κ. Σαμαράς επιλέγει τις εκλογές με τον τρόπο που οδηγεί τα πράγματα ας αναλάβει αυτός την ευθύνη» υπογραμμίζει.
Όσον αφορά στην ΕΡΤ επαναλαμβάνει ότι έχει ανάγκη εξορθολογισμού και αναδιαρθρώσεων, αλλά «πρέπει να είναι ανοιχτή» και «να προωθηθούν όλες εκείνες οι ρυθμίσεις που πράγματι θα αντιμετωπίζουν υπαρκτές προβληματικές καταστάσεις στο χώρο της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μιας ενδιάμεσης λύσης (να κλείσει η ΕΡΤ και να ανοίξει σε 10 ημέρες με κάποιες απολύσεις), ξεκαθαρίζει ότι για τη ΔΗΜΑΡ «δεν υπάρχει αυτή η λύση ως ενδεχόμενη συμβιβαστική λύση».
«Εκείνο που για μας υπάρχει είναι το άνοιγμα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Να λειτουργήσουν κανονικά και βεβαίως χωρίς καθυστέρηση να προωθηθούν οι αναδιαρθρώσεις. Δεν πρόκειται μόνο για μετακινήσεις υπαλλήλων, δημοσιογράφων, τεχνικών. Πρόκειται για ένα συνολικότερο ζήτημα που έχει σχέση με την ανάγκη του εξορθολογισμού της λειτουργίας του κρατικού ραδιοφώνου και της κρατικής τηλεόρασης», σημειώνει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου