21.6.13

Αποσύρει όλα τα στελέχη της από την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ

Την απόσυρση από την κυβέρνηση των υπουργών και των γενικών γραμματέων που έχει υποδείξει η ΔΗΜΑΡ, αποφάσισαν, μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη, η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, κατά την κοινή τους συνεδρίαση η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά τη διαφωνία στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ. Συμμετείχαν οι υπουργοί, υφυπουργοί και άλλα κυβερνητικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Η συζήτηση, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, διεξήχθη σε χαμηλούς τόνους, με τους περισσότερους ομιλητές να στηρίζουν την θέση του κ. Κουβέλη και να τονίζουν ότι η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να πορεύεται απέναντι στη κυβέρνηση από θέσεις ευθύνης. Ο Αντώνης Μανιτάκης, κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο δεν σημαίνει απολύσεις.

Ωστόσο εκφράστηκαν σαφείς διαφωνίες, μεταξύ άλλων από τους κ. Βασίλη Οικονόμου, Γεράσιμο Γεωργάτο, Π. Λειβαδά και Θόδωρο Παπαθεοδώρου, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα ενώ άσκησαν κριτική για την τακτική που ακολούθησε το κόμμα και τη μη αποδοχή του τελικού συμβιβασμού για την ΕΡΤ. Την πλήρη διαφωνία του και προειδοποίηση για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε το στέλεχος του κόμματος, Νίκος Μπίστης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου