14.6.13

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -Ευχαριστούμε τους Εθελοντές Αιμοδότες !!!

14η Ιουνίου -  Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Το τμήμα Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας συμμετέχει με χαρά και υπερηφάνεια στον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας για τους εθελοντές αιμοδότες.
Τιμάμε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που καθημερινά προσέρχονται στο τμήμα Αιμοδοσίας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και προσφέρουν αίμα, δηλαδή ζωή σε όσους έχουν ανάγκη !
 Με την ευκαιρία του εορτασμού θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για τη δραστηριότητα του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείού μας που επί 25 χρόνια υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση της Διευθύντριας κας Καλοφωλιά Αναστασίας και με την συμπαράσταση του Επιμελητού κου Χυδεριώτη Σταύρου και των Νοσηλευτριών κυριών Καπράλου Μαρίας, Νικολοπούλου Δήμητρας, Σελούλη Κανέλας έχουν οργανώσει μια από τις καλύτερες μονάδες Αιμοδοσίας στη Χώρα μας που λειτουργεί βάσει των οδηγιών του Συμβουλίου της Ευρώπης . Συγκεκριμένα για το 2012 :
 Οργανώθηκαν αιμοληψίες στα εξής μέρη :
 ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Κυπαρισσίας 2 φορές
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγαλιανής
Πολιτιστικός Σύλλογος Περδικονερίου
 Ιερός Ναός Μ. Σωτήρος Μαράθου 2 φορές
Ιερός Ναός Αγ. Ιωάννου Φιλιατρών
Πολιτιστικός Σύλλογος Δημοτών του Δημ. Διαμ. Γαργαλιάνων 2 φορές
Αθλητικός Σύλλογος Καλού Νερού 2 φορές
Οι αιμοδότες έφτασαν για πρώτη φορά στους 907 ! (αύξηση 30% την τελευταία τριετία) 
Στο Νοσοκομείο διατέθηκαν 604 μονάδες αίματος και εστάλησαν σε άλλα Νοσοκομεία 405 μονάδες αίματος και 170 μονάδες πρόσφατο κατεψυγμένο πλάσμα, εδόθησαν σε άλλα Νοσοκομεία.
 Όλοι πια το γνωρίζουν. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες μόνο ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη μας έχουν απομείνει για τη σωτηρία του λαού μας.
Οι εθελοντές αιμοδότες (25 σύλλογοι, σωματεία, σχολεία, εκκλησία και μεμονωμένοι πολίτες) μας δείχνουν το δρόμο !
Τους τιμούμε, τους ευχαριστούμε, είμαστε ευγνώμονες .
 Αναπληρωτής Διοικητής
Πάνος Μπόζος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου