14.6.13

Καφαντάρης σε Βιρβιδάκη - Έχουμε κλείσει όλους τους ΧΑΔΑ !!!

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Ο Υφυπουργός κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης επισκέφτηκε το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρη Καφαντάρη την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες από πλευράς Δήμου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Καρβέλας, Παναγιώτης Δαρσακλής και Περικλής Κοντογόνης, ο Δήμαρχος ανέλυσε στον Υφυπουργό την μέχρι σήμερα κατάσταση και τις ενέργειες από πλευράς Δήμου. 
Συγκεκριμένα ο Δήμος Πύλου-Νέστορος έχει κλείσει όλους τους ΧΑΔΑ όπως προβλέπει ο νόμος και προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών, έχει θέση σε λειτουργία το δεματοποιητή στη θέση Άγιος Νικόλαος της Πύλου, από την ανάληψη καθηκόντων της παρούσας δημοτικής αρχής (1/1/2011). Εν συνεχεία και μετά την έγκριση της ΑΕΠΟ για την εγκατάσταση μονάδας δεματοποίησης, διαλογής και κομποστοποίησης μη επικίνδυνων Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων έχει συνταχθεί Προγραμματική Σύμβαση και αναμένεται άμεσα να γίνει διαγωνισμός από την Περιφέρεια ή το Δήμο για την τριετή πλέον λειτουργία μιας ολοκληρωμένης εγκατάστασης για την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
Στη συνέχεια ο Υφυπουργός επισκέφτηκε το χώρο που λειτουργεί η μονάδα δεματοποίησης και ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια για τον τρόπο λειτουργίας της.
Η επίσκεψη του κ. Βιρβιδάκη εντάσσεται στα πλαίσια της πρόθεσης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι μόνο. 
Για το σκοπό αυτό έχει συγκληθεί σύσκεψη την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 στο γραφείο του Υφυπουργού, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης. 
Στη διευρυμένη αυτή σύσκεψη οι φορείς θα εκθέσουν πλήρως τα θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν και θα διερευνηθούν οι δυνατότητες επίλυσής τους. 
Ο κ. Βιρβιδάκης προσκάλεσε και προσωπικά τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος να συμμετέχει στη συνάντηση της Τρίτης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου