14.6.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Συνάντηση Αλευρά με Maria Boundas-Bakalis

Τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά επισκέφθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου, κατόπιν πρωτοβουλίας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, η διεθνούς φήμης καθηγήτρια της υποκριτικής και ηθοποιός Dr Maria Boundas-Bakalis,  η οποία κατάγεται από τη Μεσσηνία. 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας κ. Μπαζίγος και ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Φίλιππος Μπάμης.
Από τη  συνάντηση  προέκυψαν  ενδιαφέροντα  στοιχεία ,όπως η δημιουργία  ενός DVD με ντοκυμαντέρ  σε συνεργασία με τη  Dr Maria Boundas-Bakalis ,την Ελληνοαμερικανική Ένωση, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο  Οιχαλίας  και την Μεσσηνιακή Αμφικτυονία. 
Το περιεχόμενο του ντοκυμαντέρ στοχεύει στην προβολή - ανάδειξη  του χώρου  του Δημοτικού  Διαμερίσματος Νεοχωρίου  , από όπου κατάγεται η Μαρία Κάλλας ,  σε συνδυασμό  με το πρόγραμμα να ιδρυθεί  εκεί Μουσείο  Μαρία Κάλλας. 
Ακόμη  το  ντοκυμαντέρ  θα  προβάλλει  το αρχαίο γεφύρι  της Μαυροζούμενας  ,μαζί με  τον ιστορικό χώρο του Επικούρειου Απόλλωνα και την Αρχαία Μεσσήνη .
Η Dr Maria Boundas-Bakalis ανέφερε ότι  είναι διατεθειμένη να επανέλθει στη Μεσσηνία εντός  του 2013, προκειμένου να υλοποιηθεί  το έργο  αυτό  και ο Δήμος Οιχαλίας  θα προγραμματίσει  και εκδήλωση  για την Μαρία Κάλλας .
Ο κ. Αλευράς ευχαρίστησε τη Dr Maria Boundas-Bakalis για την επίσκεψη και τη  συμβολή της και τόνισε τη σημασία του εν λόγω ντοκιμαντέρ για τη Μεσσηνία. Τόνισε δε ότι η   Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στηρίζει  αυτό το εγχείρημα , που προάγει τον πολιτισμό και τον τόπο .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου