14.6.13

Κόλαφος για την τηλεόραση το αποτέλεσμα online έρευνας...

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
online-mediaΤην παντοδυναμία του internet ως ενημερωτικό μέσο και την έλλειψη εμπιστοσύνης στην τηλεόραση αντικατοπτρίζει έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χρήστες του internet, στη σκιά των εξελίξεων με την ΕΡΤ. 
Η έρευνα διεξήχθη στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Πρόγραμματος «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες», που αποτελεί σύμπραξη του αυστριακού πανεπιστημίου DUK, του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», του «Ίδρυματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Α.Β. Μπότση» και της επιστημονικής υποστήριξης του Εργαστηρίου Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ του ΕΜΠ. 
Το  δείγμα της έρευνας ήταν 805 άτομα τα οποία απάντησαν σε ερωτηματολόγιο το οποίο έμεινε "στον αέρα" ένα 24ωρο.
Σύμφωνα με την έρευνα, στο internet γράφουν πιο ελεύθερα οι δημοσιογράφοι πιστεύει το 87,3% , ενώ οι χρήστες του internet προτιμούν το διαδίκτυο για την ενημέρωσή του κατά 90%, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν.
Το 90% των συμμετεχόντων απάντησε ότι προτιμάει το διαδίκτυο για την ενημέρωσή του, το 3,8% το ραδιόφωνο, το 3,7% τα έντυπα και το 2,74% την τηλεόραση. 
Όσον αφορά την ελευθερία των δημοσιογράφων, το 87% πιστεύει ότι είναι πιο ελεύθεροι στο internet, το 8,74% στο ραδιόφωνο, το 3,37% στα έντυπα και το 0,50% στην τηλεόραση. 
Η mini έρευνα έδειξε επίσης ότι 2 στους 10 χρήστες του διαδικτύου έχουν εξοικειωθεί με την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών, ανεβάζοντας στους λογαριασμούς τους στα social networks υλικό που θα μπορούσε να αποτελέσει υλικό για δημοσιογραφικό ρεπορτάζ (ή είναι δημοσιογραφικό ρεπορτάζ).
Η έρευνα αποτελείτο από πέντε ερωτήσεις και διακινήθηκε μόνο στα κοινωνικά δίκτυα με το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν να είναι πλήρως ελεύθερο για τον καθένα. 
με πληροφορίες από το newpost.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου