13.7.13

Ηλεία: Ελεύθερος με όρους ο 46χρονος για τα σκουπίδια της Καλαμάτας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 46χρονος που συνελήφθη προχθές τα ξημερώματα στην περιοχή της Φολόης να μεταφέρει σκουπίδια από Καλαμάτα και να τα εναποθέτει στο μοναδικό δρυοδάσος.
Μετά την κατάθεσή του στην Ανακρίτρια Πύργου προέκυψε διαφωνία για το θέμα της προφυλάκισής του με την Εισαγγελέα σύμφωνα με πληροφορίες να υποστηρίζει αυτή τη θέση.
Έτσι κλήθηκε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να συνεδριάσει και λάβει την απόφαση για το θέμα. Έτσι αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό πως ο 46χρονος από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, που επέβαλε η Ανακρίτρια όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παρουσία κάθε 1η και 15η του μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.
Ακόμα του απαγορεύτηκε η διέλευση σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από την περίμετρο του δάσους της Φολόης, και κάθε άλλου δάσους στο νομό Ηλείας, με τα φορτηγά ιδιοκτησίας του.
Οι κατηγορίες αφορούσαν στην υποβάθμιση περιβάλλοντος και ιδιαιτέρως προστατευόμενης περιοχής Natura και εναπόθεσης απορριμμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος βασίστηκε σε δύο σημεία.
Στο ότι δεν υπήρχε χαρακτηρισμός της περιοχής που σημειώθηκε η παράνομη δραστηριότητα, ως δασικής από το Δασαρχείο Πύργου και επίσης ότι δεν υπήρξε αυτοψία από υπηρεσία Περιβάλλοντος που θα αποφανθεί για το αν τα απορρίμματα ήταν οικιακά ή μπάζα.
ilialive.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου